Η Ιταλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Βραζιλία λόγω της υπόθεσης Μπατίστι - iefimerida.gr

Η Ιταλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Βραζιλία λόγω της υπόθεσης Μπατίστι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιταλία αποφάσισε να ανακαλέσει για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Βραζιλία μετά την απόφαση της χώρας αυτής να μην εκδώσει, αλλά να αποφυλακίσει, τον Τσέζαρε Μπατίστι, πρώην μέλος ακροαριστερής οργάνωσης που έχει καταδικαστεί στην Ιταλία για δολοφονίες, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μπατίστι, 56 ετών σήμερα, καταδικάστηκε ερήμην το 1993 στην Ιταλία σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας στα τέλη της δεκαετίας του '70. Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Η απελευθέρωση του Μπατίστι προκάλεσε την αγανάκτηση όλης της πολιτικής τάξης της Ιταλίας και η Ρώμη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

"Ο υπουργός Φράνκο Φρατίνι αποφάσισε να ανακαλέσει προσωρινά για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή Γκεράρντο Λα Φραντσέσκα", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Η ανάκληση αυτή αποφασίστηκε για να εξεταστούν σε βάθος, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους θεσμούς, τεχνικά και νομικά ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή των υφισταμένων διμερών συμφωνιών ενόψει πρωτοβουλιών και προσφυγών σε διεθνή δικαστήρια", τονίζει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία βραζιλία Μπατίστι πρεσβευτής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ