Τι άφησε πίσω της η ισχυρότερη νεροποντή των τελευταίων δεκαετιών - iefimerida.gr

Τι άφησε πίσω της η ισχυρότερη νεροποντή των τελευταίων δεκαετιών

Τι άφησε πίσω της η ισχυρότερη νεροποντή των τελευταίων δεκαετιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνθήκες θεομηνίας αντιμετώπισαν κάτοικοι και Αρχές στην Αττική, με αποτέλεσμα μια κοπέλα να χάσει τη ζωή της και να σημειωθούν καταστροφές, ενώ ακόμα η Πυροσβεστική «τρέχει» να ανταποκριθεί στις κλήσεις για βοήθεια.

Η ισχυρή νεροποντή, που ανάλογή της είχες να συμβεί δεκάδες χρόνια, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και κράτησε μέχρι τις 11 περίπου και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στις οδικές μετακινήσεις, κάνοντας την πόλη να μοιάζει χτυπημένη από τσουνάμι, δείχνοντας πως το κράτος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κλήσεις για πλημμύρες στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έφτασαν τις 1.850 στην Αττική. Τα ειδικά συνεργεία, εργάστηκαν «πυρετωδώς», και κατάφεραν να ελέγξουν μέχρι τις 8 το βράδυ περισσότερες από 1.100 αναφορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Όπως σημείωσε στο iefimerida.gr ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν σε άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ οι περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα ήταν το Χαλάνδρι, ο Άλιμος, το Χαϊδάρι και το Μαρούσι.

Εικόνες... Αποκάλυψης

Κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο, αλλά και στα νότια προάστια έμοιαζαν με ποτάμια, δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ μάλιστα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατέρρευσε ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι.

Τραγική κατάληξη είχε ο εγκλωβισμός μια νεαρής με το αυτοκίνητό της στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, όπου φέρεται να έπαθε σοκ και στη συνέχεια καρδιακό επεισόδιο. Δυστυχώς, όταν εκείνη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της, με τους γιατρούς να μην μπορούν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Παράλληλα, δεκάδες ήταν τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ μια ακόμα γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρις την επέμβαση άλλων πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο.

Πλημμύρισε μέχρι και το Μετρό

Τα προβλήματα προκάλεσε ο «κατακλυσμός» φάνηκαν και στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς για πολλές ώρες οι συρμοί του Ηλεκτρικού πραγματοποιούσαν δρομολόγια από τον Πειραιά μέχρι τον Ταύρο και από την Ομόνοια μέχρι την Κηφισιά, μιας και είχαν πλημμυρίσει οι σταθμοί στο Θησείο και στο Μοναστηράκι.

Ακόμα, το Τραμ σήκωσε «χειρόφρενο», αφοί οι συρμοί δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, ενώ ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε καθώς τα νερά από τους δρόμους μπήκαν μέσα στο χώρο του σταθμού.

Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, με τις περισσότερες βλάβες να οφείλονται σε πτώσεις δέντρων και πλημμύρες.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν για αρκετές ώρες έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.

Τέλος, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης έκλεισαν δέκα σχολεία σε περιοχές της Πετρούπολης και του Μαραθώνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ