Ακυρώθηκε ο αγώνας της Formula 1 λόγω αναταραχών στη χώρα - iefimerida.gr

Ακυρώθηκε ο αγώνας της Formula 1 λόγω αναταραχών στη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακυρώθηκε οριστικά ο φετινός αγώνας της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν λόγω των αναταραχών που πλήττουν τους τελευταίους μήνες τη χώρα. Οι ομάδες είχαν κάνει παράπονα για την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της συγκεκριμένης διαδρομής η οποία ανέτρεπε τους σχεδιασμούς τους.

Ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Έκλεστον, με δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα μάλλον θα ακυρωνόταν και πλέον ήρθε και η οριστική ακύρωση. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί τον περασμένο Μάρτιο, όμως η αναταραχές στη χώρα και οι πιέσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχαν αλλάξει το πρόγραμμα της διοργανώτριας αρχής και ο αγώνας προγραμματίστηκε για τις 30 Οκτωβρίου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ομάδων οι οποίες θα έπρεπε να κάνουν νέους πολυδάπανους σχεδιασμούς και έτσι με κοινή επιστολή τους την περασμένη εβδομάδα ζήτησαν να ακυρωθεί ο αγώνας και στις 30 Οκτωβρίου να αγωνιστούν όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο στην πρωτοεμφανιζόμενη πίστα του Νέου Δελχί.

Ο υπεύθυνος της πίστας του Μπαχρέιν, Ζαίντ Αλζάνι, δήλωσε πως λύπαται για το γεγονός αυτό, όμως κατανοεί την απόφαση και δεν θα κάνει προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας κάποια άλλη στιγμή φέτος.

Οι συγκρούσεις στο Μπαχρέιν συνεχίζονται από τα μέσα Φεβρουαρίου αν και πλέον η έντασή τους είναι μειωμένη απ’ τη στιγμή που το καθεστώς αποφάσισε να αποσύρει τον στρατιωτικό νόμο. Το αίτημα των σιιτών του Μπαχρέιν οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού ζητούν την αναμόρφωση του κράτους, ισότητα και περισσότερη ελευθερία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαχρέιν σιίτες αναταραχές Formula 1 – F1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ