Την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί τελικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην Αθήνα, προκειμένου να του ζητήσει την νομική στήριξη του κόμματος, μετά την απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, να τεθεί σε αργία για παράβαση καθήκοντος.
Τις επόμενες μέρες, εξάλλου, ο κ. Ψωμιάδης θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει. «Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα. Η αλήθεια πολύ σύντομα θα λάμψει» τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του από το γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Με αφορμή, εξάλλου, τη χθεσινή συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη αντιπαράθεση του τελευταίου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την παραχώρηση της Πλατείας Αριστοτέλους, ο κ. Ψωμιάδης σχολίασε: «Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει ούτε από τον Μίκη, ούτε από τον Ψωμιάδη, ούτε από το λαό. Κινδυνεύει από κάποιες κακές πολιτικές που έφεραν το λαό σε αυτή τη δεινή θέση. Φίλησα το χέρι του Μίκη Θεοδωράκη από σεβασμό για όλο το έργο του, τη σταδιοδρομία του, φίλησα το χέρι του μεγάλου τιτάνα, του μεγάλου παγκόσμιου Έλληνα».
χθες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη νομοθεσία η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.
Στην προσφυγή του ο κ. Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η αργία και η έκπτωση επιβάλλονται σε περιφερειακό ή δημοτικό άρχοντα λόγω της ποινικής εμπλοκής του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ή προηγούμενης θητείας του.
Αντίθετα, εάν το αιρετό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχει επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα, δεν είναι δυνατή η επιβολή της αργίας από το νέο αξίωμά του. Υποστηρίζει δηλαδή πως δεν μπορεί να τεθεί σε αργία περιφερειάρχης για αδικήματα που αφορούν την προηγούμενη θητεία του ως νομάρχη.
Υποστηρίζει ακόμη ότι το μέτρο της αργίας που τέθηκε είναι "κρυπτοποινή", κάτι που είναι αντίθετο στις συνταγματικές επιταγές και την ΕΣΔΑ, καθώς για το ίδιο αδίκημα συσσωρεύονται μία διοικητική ποινή και μία εγκληματική ποινή. Δηλαδή επιβάλλεται δεύτερη ποινή για την ίδια πράξη.
*Δείτε εδώ τι δήλωσε αποκλειστικά στην iefimerida.gr