Για ωμότητες κατηγορεί ο Ερντογάν τη Συρία - iefimerida.gr

Για ωμότητες κατηγορεί ο Ερντογάν τη Συρία

KATAYLISMOS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απεγνωσμένοι Σύροι πρόσφυγες συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα με την Τουρκία ψάχνοντας καταφύγιο, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να μπει σε ένα πιο βίαιο κύκλο συγκρούσεων εναντίον του καθεστώτος Άσαντ. 2.400 υπολογίζονται μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Εχμέτ Νταβούτογλου. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το καθεστώς της Συρίας ότι διαπράττει "ωμότητες" και ότι δεν συμπεριφέρεται "ανθρώπινα" στους διαδηλωτές.

"Μίλησα με τον πρόεδρο Ασαντ πριν τέσσερις ή πέντε ημέρες, αλλά οι Σύροι υποβαθμίζουν την κατάσταση...και δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται ανθρώπινα", τόνισε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας ως "ωμότητες" τα όσα συμβαίνουν στη Συρία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμα πως είναι "απαράδεκτη" η καταστολή των διαδηλωτών στη Συρία.

Οι διεθνείς δυνάμεις δεν φαίνονται διατεθειμένες να βρεθούν αντιμέτωπες με το φαινόμενο μιας νέας Λιβύης, όπου το καθεστώς στρέφεται βίαια εναντίον των πολιτών τους και αγνοεί τις διεθνείς προειδοποιήσεις. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία ζητούν απ΄το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μέτρα εναντίον του συριακού καθεστώτος, όμως η Ρωσία έχει δηλώσει πος θα ασκήσει βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κάτοικοι της πόλης Ζιρ αλ Σουγκούρ αναφέρουν πως 40 τανκς και στρατιώτες έφτασαν στην πόλη για να αντιμετωπίσουν «οπλισμένες ομάδες» οι οποίες, σύμφωνα με το καθεστώς, σκότωσαν περίπου 120 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας την περασμένη βδομάδα. Η πόλη των 50.000 κατοίκων πλέον έχει σχεδόν αδειάσει καθώς, όπως δηλώνουν κάτοικοι, κανείς δεν θα κάτσει να περιμένει την επίθεση του στρατού.

Η Ερυθρά Ημισέληνος, η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση της Τουρκίας, ετοιμάζει και ένα δεύτερο χώρο υποδοχής μεταναστών, οι οποίοι πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Η Τουρκία έχει απαγορέψει την πρόσβαση στα ΜΜΕ στους χώρους υποδοχής των Σύρων μεταναστών. Το μόνο που διακρίνεται από μακριά είναι μεγάλες άσπρες τέντες, εξωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις και παιδιά να παίζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία πρόσφυγες Νταβούτογλου Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ