Αυτοί είναι οι γυμνοί διαδηλωτές που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι γυμνοί διαδηλωτές που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης δύο άτομα που διάλεξαν ένα ιδιόμορφο τρόπο για να παρατηρήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου στο γυμνό.

Οι δύο νεαροί, ο Μιχάλης Μ. και ο John Mask είναι «γυμνοί ακτιβιστές» και πραγματοποιούν τακτικά «βόλτες» στους δρόμους της πόλης.

Ο πρώτος, είναι 31 ετών, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και είναι λογιστής. Δηλώνει ότι από την ηλικία των 18 κάνει συστηματικά γυμνισμό.

«Η ιδέα ξεκίνησε να μου πρωτοδημιουργείται μέσω εικόνων τηλεόρασης ....Δηλαδή στιγμιότυπα που απεικόνιζαν γυμνά σώματα σε φάσεις που σύμφωνα με τις καθεστηκυίες αντιλήψεις θεωρείται μεμπτό. Παρόλο που τις περισσότερες φορές προβαλλόταν ως κάτι μη φυσιολογικό στη δική μου συνείδηση ήταν η φυσιολογική εμφάνιση του ανθρώπου» δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο site scouter.

Για την παρουσία μόνο ανδρών στις βόλτες τους, αναφέρει: «Δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάποια κοπέλα που θα ανταποκρινόταν.... Μόνο σε ένα βιντεάκι μου κατάφερα να πείσω μια κοπέλα να συμμετάσχει ντυμένη...».

«Αν με κατηγορήσουν για επίδειξη θα πω ότι επιδειξίας είναι συνήθως ο τύπος που προσπαθεί να σοκάρει τους άλλους και να προκαλέσει βίαια συναισθήματα. Εγώ θα ήμουν ευτυχής αν έφτανε η μέρα που θα μπορούσα να μαι γυμνός στο δρόμο και να μην το προσέχει κανείς... Να το θεωρούν φυσιολογικό και όχι σοκαριστικό» υποστηρίζει ο ίδιος.

«Η Ελλάδα είναι με διαφορά η πιο πουριτανική χώρα της Ευρώπης. Σε αντίθεση με όλες τις μεσογειακές και βορειοευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να δώσουμε κάποια άλλη διάσταση στις εμφανίσεις μας. Ούτε είναι μια μορφή διαμαρτυρίας με πολιτικές ή σεξουαλικές προεκτάσεις».

Από την πλευρά του, ο John Mask δηλώνει πως για να αποφασίσει να βγει έξω χρειάστηκε να επεξεργαστεί την ιδέα και να δει τα... όριά του.

«Δεν κάνω εγώ προσωπικά, διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των γυμνιστών ούτε θέλω να κάνω αναφορές στην οικονομική κρίση. Το να κυκλοφορείς γυμνός σε ένα δημόσιο χώρο που επικρατεί η σύμβαση του ντυμένου σώματος, έχει σκοπό την αποσταθεροποίηση του δίπολου δημόσιο-ιδιωτικό» αναφέρει ο νεαρός που επιλέγει να φοράει μάσκα όταν βολτάρει γυμνός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

«Η πράξη μας είναι οριακή, και αυτό είναι το ζητούμενο να δεις κάτι διαφορετικό. Δεν ζητάω να βγαίνουν στον δρόμο γυμνοί κλπ αλλά να δουν το δημόσιο χώρο και το σώμα σε αυτόν λίγο διαφορετικά. Τώρα το πόσο γυμνός και το τι πράξη θα κανείς σε δημόσιο χώρο είναι προσωπική επιλογή» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ