Αμβρόσιος κατά Ιερώνυμου για την εκλογή Μητροπολίτη Μαρωνείας - iefimerida.gr

Αμβρόσιος κατά Ιερώνυμου για την εκλογή Μητροπολίτη Μαρωνείας

Αμβρόσιος κατά Ιερώνυμου για την εκλογή Μητροπολίτη Μαρωνείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμύτατη επίθεση εξαπολύει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μέσω επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με αφορμή δημοσιεύματα για την υποστήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής που δεν υπάγεται καν στην αρμοδιότητα της Αρχιεπισκοπής,αλλά του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς ανήκει στις νέες χώρες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υποστηρίζει τον Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μουτάφη ο Καλαβρύτων τον καλεί να διαψεύσει αυτού του είδους τις φήμες και του ζητά να μην επιτρέψει να εισέλθουν στον ιερό χώρο της Εκκλησίας μέθοδοι της Μαφίας.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων προς τον Αρχιεπίσκοπο έχει ως εξής:

Μακαριώτατε,

Ευρισκόμεθα 24 μόλις ώρες προ της διεξαγωγής εκλογών διά την ανάδειξιν Μητροπολίτου πρός πλήρωσιν της κενής έδρας της χηρευούσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας!

Εάν λάβωμεν υπ΄ όψιν τα καθιερωμένα κατά την διεξαγωγήν κοσμικών εκλογών πρός ανάδειξιν πολιτικών ή δημοτικών Αρχών, όλες οι προεκλογικές διαδικασίες τελειώνουν εις προκαθωρισμένον χρόνον, κατά δε την παραμονήν των εκλογών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε εκλογική δραστηριότης.

Υπό τα δεδομένα ταύτα μεγάλην θλίψιν, οργήν, ου μην αλλά και αγανάκτησιν μας προξενεί το γεγονός, ότι κυριολεκτικώς τήν τελευταίαν στιγμήν, δηλ. σήμερον την πρωΐαν, δημοσιεύεται η είδησις, ότι υπήρξε, (προφανώς πρόσφατος), «θερμή συνάντησις» της Υμετέρας Μακαριότητος μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, προς τον οποίον εδηλώσατε, ότι υποστηρίζετε την υποψηφιότητα του Αρχιμ. Παν-τελεήμονος Μουτάφη.

Προφανώς κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες με την κίνησιν αυτήν προσπαθούν να υποκλέψουν την ψήφον των Αρχιερέων-εκλεκτόρων! Καταγγέλλομεν δημοσίως, και ας μας ακούσουν οι ένοχοι, ότι τοιαύται μέθοδοι προσιδιάζουν μόνον εις τον υπόκοσμον! Διά την Εκκλησίαν είναι απαράδεκτοι!Ιδού η «είδησις»:

Θερμή συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών-Μητροπολίτη Ξάνθης

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρεται να δήλωσε στον Μητροπολίτη Παντελεήμονα πως στηρίζει και ψηφίζει για την Μητρόπολη Μαρωνείας τον Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μουτάφη

ΕΠΕΙΔΗ

1. Ημείς προσωπικώς θεωρούμεν βλάσφημον την πληροφορίαν και είδησιν ταύτην, άκρως δε προσβλητικήν, διά το έντιμον Πρόσωπόν Σας,

2. Υποπτευόμεθα, ότι η «είδησις» αύτη προέρχεται από εκκλησιαστικόν πρόσωπον της Πελοποννήσου, ζωηρώς ενδιαφερόμενον διά την ανάδειξιν του συγκεκριμένου υποψηφίου,

3.Παρέχει αιτίαν προσφυγής εις το ΣτΕ καθ' όσον αναιρεί την μυστικότητα της ψήφου, τέλος δε

4. Η διατύπωσις τυχγάνει «εκ του πονηρού», καθ' όσον δεν λέγει ρητώς, ότι έχετε δώσει την προτίμησίν Σας, αλλά χρησιμοποιεί το πονηρόν σχήμα «φέρεται νά δήλωσε....»

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ,

Υποκλινόμεθα ευλαβικά ενώπιόν Σας και Σας παρακαλούμεν αδελφικώς τε και ικετευτικώς να περιφρουρήσετε όχι μόνον το εκκλησιαστικόν ήθος, αλλά και το προσωπικόν Σας κύρος!

Αναμένομεν λοιπόν εκ μέρους Σας μίαν άμεσον απάντησιν εις το δημοσίευμα, δηλ. είτε μίαν ρητήν διάψευσιν, είτε μίαν ρητήν επιβεβαίωσιν! Εαν αληθεύει η πληροφορία, να την επιβεβαιώσετε! εάν, άντιθέτως όπως ημείς πιστεύομεν, η πληροφορία είναι προϊόν κακοηθείας, να την διαψεύσετε ΑΜΕΣΩΣ και εντός της ημέρας! Όχι αύριον το πρωΐ, διότι θα είναι αργα!

Μακαριώτατε,

Οπως κι αν έχουν τα πράγματα, ας μη επιτρέψωμεν να εισέλθουν εις τον ιερόν χώρον της Εκκλησίας μέθοδοι της μαφίας! ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ