Ολάντ: Προσκαλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ολάντ: Προσκαλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα

Ολάντ: Προσκαλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο νεοσυσταθέν Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Γαλλίας, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, επανέλαβε την πρόθεσή του να ενισχύσει τη διοικητική και οικονομική συνεργασία που συνδέει τις δύο χώρες.

«Η Γαλλία ήταν ανέκαθεν στο πλευρό της Ελλάδας. Για εμάς η επιλογή αυτή ήταν επιλογή καρδιάς και λογικής» είπε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε ότι ήρθε στην Αθήνα για να στείλει το μήνυμα στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας.

«Είναι η φάση της δραστηριότητας και της απασχόλησης και αυτό περιμένουν οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι» είπε και τόνισε ότι «60% των νέων είναι άνεργοι στην Ελλάδα, τους έχω στο μυαλό μου».

«Τρεις στόχοι για την Ελλάδα»

Ο Γάλλος πρόεδρος έθεσε ένα πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει κατά τη γνώμη του να στραφεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα: Πρώτον, η Ελλάδα να διαλέξει την οδό των μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να συμβάλλει στη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ. Δεύτερον, η Ελλάδα να αναδιοργανώσει το δημόσιο τομέα και εδώ συνεισφέρει τα μέγιστα η Γαλλία. Τρίτον, να υπάρξει δυνατότητα επενδύσεων που να ωφελήσουν την Ελλάδα.

120 γαλλικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

«Πάνω από 120 γαλλικές επιχειρήσεις βρίσκονται στην Ελλάδα, με έναν κύκλο εργασιών δύο δισ. ευρώ. Δεν είναι άσχημα. Κάποιες αποχώρησαν από την Ελλάδα και δουλειά μας είναι να τις προσελκύσουμε εκ νέου», είπε ο κ. Ολάντ και αναφέρθηκε ονομαστικά στις εταιρείες Lafarge, Bic, EDF, Alsthom.

«Θέλω να προωθήσω και την παρουσία μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προσδοκούν να έρθουν στην Ελλάδα και περιμένουν μια πρόσκληση. Ο Ελληνας πρωθυπουργός με ενημέρωσε προ καιρού για το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Ούτε χάρη ζητάμε, ούτε προνόμια, υπάρχουν διαγωνισμοί, ο καλύτερος θα νικήσει. Προσκαλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα τους απευθυνθεί», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος και αναφέρθηκε στο γαλλικό ενδιαφέρον για την ενέργεια, τις μεταφορές και το νερό.

Ειδικό Ταμείο Επενδύσεων

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε και στο Ειδικό Ταμείο Επενδύσεων που προωθεί η Ελλάδα και δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι τα γαλλικά κεφάλαια να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το ταμείο».

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε την ηγεσία του ΣΕΒ αλλά και της αντίστοιχης γαλλικής MEDEF για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Γαλλίας.

Σαμαράς: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την παρουσία του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας και δήλωσε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών «για το οποίο ελπίζω να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα».

«Θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί μια μόνιμη συνεργασία» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση για το όφελος και των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ