Ολάντ στον Παπούλια: Βλέπω ότι η Ελλάδα έχει φθάσει στα όριά της - iefimerida.gr

Ολάντ στον Παπούλια: Βλέπω ότι η Ελλάδα έχει φθάσει στα όριά της

Ολάντ στον Παπούλια: Βλέπω ότι η Ελλάδα έχει φθάσει στα όριά της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν έχουν γίνει άδικα.

«Ηρθα ως φίλος της Ελλάδας. Βλέπω ότι έχετε φθάσει στα όρια, αλλά οι προσπάθειες δεν έχουν γίνει άδικα. Οι θυσίες έδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί, και επέτρεψαν στην Ευρώπη να επιδείξει την αλληλεγγύη της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ.

«Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη γιατί και άλλες χώρες θα είχαν ακολουθήσει και θα ήμασταν ακόμη σε κρίση. Αυτό που απειλεί την Ευρώπη σήμερα δεν είναι η οικονομική αλλά η πολιτική κρίση», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ γιατί στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες περιπτώσεις. «Στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι, όπως λέει μια ελληνική παροιμία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Είπατε ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. Εχει δώσει πάρα πολλά και έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του. Είμαστε μπροστά από κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσει να πιέζεται ο ελληνικός λαός. Η παρουσία σας εδώ είναι ανάσα στην προσπάθεια να βγούμε από την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ