"Αναπόφευκτο νέο πακέτο για την Ελλάδα" λέει ο Γιούνκερ - iefimerida.gr

"Αναπόφευκτο νέο πακέτο για την Ελλάδα" λέει ο Γιούνκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναπόφευκτη χαρακτήρισε ο προεδρεύων του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την υιοθέτηση ενός νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. «Είναι φανερό ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα» δήλωσε στο Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ικανοποίηση, που η Γερμανία ευθυγραμμίστηκε με την άποψη αυτήν.

Σε ό,τι αφορά το ύψος του νέου προγράμματος, ανέφερε πως δεν μπορεί ακόμη να αναφερθεί σε ακριβές ποσό «επειδή όλα εξαρτώνται από το ποσό που θα προέλθει από την εμπλοκή και κινητοποίηση του ομολογιούχων».

Πάντως, σύμφωνα με επίσημες πηγές της ευρωζώνης, τις οποίες επικαλείται το Reuters, το νέο πακέτο θα ανέρχεται σε περίπου 120 δισ. ευρώ, αντί των 90 δισ. ευρώ που είχαν αναφέρει νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι.

Κατά τις νεότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα στήριξης προβλέπει ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θα συνεισφέρουν 60 δισ. ευρώ αντί για 30 δισ. που είχαν αναφέρει άλλες πηγές προηγουμένως. Η Ελλάδα θα συνεισφέρει 30 δισ. ευρώ περίπου από τα έσοδα που θα αντλήσει από τις ιδιωτικοποιήσεις, όσο και οι ιδιώτες επενδυτές, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό πακέτο στα 120 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνουν τα υπόλοιπα 57 δισ. του τρέχοντος δανειακού προγράμματος, που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται παράλληλα με το νέο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ