Πράσινο φως από τη Γερμανία για τη βοήθεια στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πράσινο φως από τη Γερμανία για τη βοήθεια στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου για παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα εξασφάλισε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ,αφού ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους ότι οι τράπεζες θα σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

Σε δηλώσεις του ο χριστιανοδημοκράτης Χανς Μίχελμπαχ, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Κοινοβουλίου τόνισε «Πρόκειται για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, πιθανώς για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης και επίσης για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας .Πρέπει να βλέπουμε πάντα το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια ενέργεια ή μια παράλειψη και εν προκειμένω οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες και μέσω ενός φαινομένου ντόμινο η μετακύλιση του προβλήματος στις τράπεζες μας είναι μεγάλοι».

Τέλος σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στη χθεσινή τηλεδιάσκεψή τους οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αντάλλαξαν απόψεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ