H κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει τώρα για την ανεργία - iefimerida.gr

H κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει τώρα για την ανεργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα της ανεργίας απασχόλησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς κατά τη χθεσινή τους σύσκεψη και εστίασαν στις 400.000 οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Ο πρωθυπουργός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης αναγνώρισαν ότι το θέμα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κατέληξαν στη διαπίστωση ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα για την ανάσχεσή της τότε και η μαύρη τρύπα στα έσοδα θα μεγαλώσει αλλά και περισσότερο υλικό για κοινωνική έκρηξη θα συσσωρευθεί.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μίλησαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιάννης Βρούτσης οι οποίοι παρουσίασαν τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να αντεπεξέλθει στη δύσκολη κατάσταση.

400 χιλιάδες οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο

Το ζητούμενο για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς είναι να ενισχυθούν οι περίπου 400 χιλιάδες οικογένειες που καταγράφονται σήμερα χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επαναδιατάξει το ΕΣΠΑ ώστε κονδύλια που προορίζονται για αναπτυξιακές δομές να προωθηθούν για τη στήριξη των ανέργων. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται η έγκριση των Βρυξελλών.

155 εκατ. ευρώ για ανεργία

Εντός του Μαρτίου αποφασίστηκε το υπουργείο Εργασίας να διαθέσει τα κοινοτικά κονδύλια ύψους 155 εκατ. ευρώ για τη σηριξη των νέων ανέργων ηλικίας ως 29 ετών.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο κ. Βρούτσης, 62.000 άνεργοι θα επιδοτηθούν για εκπαίδευση ενός μήνα και στη συνέχεια το Δημόσιο επί πέντε μήνες θα καταβάλλει την αμοιβή τους αντί για τον εργοδότη τους, ενώ για ακόμη 12 μήνες το Δημόσιο θα καταβάλλει τις εργοδοτικές εισφορές τους.

Θα παρακαλέσουν τις Βρυξέλλες

Η κυβέρνηση επενδύει πολλά και σε νέα κοινοτικά κονδύλια μέσω του ειδικού ταμείου το οποίο πήρε την έγκριση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί διεξοδικά σήμερα και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα για έξι ώρες και από τον οποίο η κυβέρνηση προσδοκά μια δυναμική παρέμβαση στα κοινοτικά όργανα προκειμένου το ευρωπϊκό ταμείο κατά της ανεργίας να αποτελέσει βασική προτεραιότητα των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ