Βενιζέλος: Μεγάλης κλίμακας παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Μεγάλης κλίμακας παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Βενιζέλος: Μεγάλης κλίμακας παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πραγματική οικονομία, τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει κάθε πολίτης, κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση, θέματα που αφορούν στην κοινωνική συνοχή και την ανεργία, καθώς επίσης και τη δημόσια διοίκηση και τους αγρότες, συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία ξεκινούν από τις τράπεζες, τη ρευστότητα, από την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα και τους χρηματοδοτικούς θεσμούς του υπουργείου Ανάπτυξης, για νέους μικροεπιχειρηματίες, για μικρομεσαίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «αυτό είναι η πρώτη μας απόφαση που θα πάρει τη μορφή μιας δέσμης προγραμματικών συμβάσεων».

Αναφορικά με το «μεγάλο μέτωπο» της κοινωνικής συνοχής, της ανεργίας, της απόλυτης ανεργίας, των 400.000 οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι στην παρουσίαση του Σχεδίου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα που θα αφορά 700.000 εργαζόμενους και πως γι' αυτό χρειάζεται μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ, από τα διαρθρωτικά ταμεία, από το ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης στο κοινωνικό ταμείο, «προκειμένου να έχουμε μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, είτε μέσω των δήμων και των φορέων κοινωνικής οικονομίας είτε μέσω των επιχειρήσεων».

Αναφορικά με το ζήτημα των αγροτών, τόνισε ότι η δέσμη αποφάσεων της κυβέρνησης για τους αγρότες πρέπει να υλοποιηθεί και πρόσθεσε ότι οι τρεις αρχηγοί είδαν ξανά συνταξιοδοτικά θέματα, θέματα πετρελαίου κίνησης, ακόμα και θέματα ΦΠΑ εφοδίων, «γιατί θέλουμε να είμαστε συνεπείς». Τόνισε ακόμη ότι έχουν μεγάλη σημασία να γίνουν εμβληματικές κινήσεις σε σχέση με την ανάπτυξη όπως είναι οι οδικοί άξονες.

Όσον αφορά στη δημόσια διοίκηση, σημείωσε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και των δομών και των προσώπων, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της κινητικότητας ώστε να μην υπάρχει καμία μυθολογία περί απολύσεων», κάτι που όπως είπε, προχωρά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα περισσότερα από αυτά τα θέματα και μάλιστα άμεσα και πως πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να τα πάρουν πάνω τους οι υπουργοί «και να μας αναφέρουν ότι έγιναν πολύ σημαντικά βήματα μέσα σε λίγες μέρες, διότι πρέπει τους πρώτους μήνες του 2013 να δώσουμε την αίσθηση ότι αλλάζει ο ρυθμός».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν πρόκειται για καθυστερήσεις υπουργείων, υπάρχουν κρίσιμα υπουργεία, όπως τα υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας».

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι τρεις αρχηγοί τόνισαν: «Κανένας άνεργος ανεξάρτητα από το τι ένσημα έχει, δεν θα μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά». Έκανε δε λόγο για στοιχειώδες ανθρωπιστικό μέτρο και συμπλήρωσε ακόμη ότι «ο ανάπηρος που περιμένει να κριθεί από το κέντρο αξιολόγησης αναπηρίας, δεν μπορεί να μην παίρνει σύνταξη».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εργασίας είπε επισήμως ότι θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών από τους πόρους των υδρογονανθράκων, ενώ ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα του ανασχηματισμού απάντησε αρνητικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ