Στο πλευρό της Εταιρείας νόσου Alzheimer ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας - iefimerida.gr

Στο πλευρό της Εταιρείας νόσου Alzheimer ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας

Στο πλευρό της Εταιρείας νόσου Alzheimer ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας και ο επιχειρημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω από τη νόσο Alzheimer θέλησαν να στείλουν ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Λειβαδάς, ο Χάρης Ρώμας και οι ηθοποιοί του θεάτρου ΑΜΙΡΑΛ.

Μαζί με την Εταιρεία νόσου Alzheimer οργάνωσαν δύο ειδικές βραδιές θεάτρου, αφιερωμένες στους ανθρώπους με νόσο Αλτσχάιμερ και έδωσαν μέρος των εισπράξεων από την παράσταση του έργου του Χάρη Ρώμα, «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου», στην Εταιρεία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο σημαντικό έργο της.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος «Φροντίδα στο σπίτι για ανοϊκούς ασθενείς» της Εταιρείας νόσου Alzheimer Αθηνών, καλύπτοντας σε ετήσια βάση το κόστος για τα καύσιμα κίνησης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί η ομάδα των επαγγελματιών υγείας.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα στο Σπίτι» απευθύνεται σε οικογένειες ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η παραμονή των ανοϊκών ασθενών στο οικογενειακό περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής φροντίδας, η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών.

Έτσι ομάδα από ψυχολόγο, νοσηλευτή ή γιατρό επισκέπτεται περιοδικά τις οικογένειες των ασθενών προσφέροντας εντελώς δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα, οργανωμένη ψυχοκοινωνική στήριξη, εκπαίδευση και συμβουλευτική επικοινωνία με την κοινότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ