Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. οι υπολογιστές που «άνοιξαν» τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. οι υπολογιστές που «άνοιξαν» τη λίστα Λαγκάρντ

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. οι υπολογιστές που «άνοιξαν» την λίστα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ίχνη του ατόμου ή των ατόμων που αλλοίωσαν τη λίστα Λαγκάρντ με τα στοιχεία των καταθετών της HSBC προσπαθούν να εντοπίσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, που για το λόγο αυτό απέστειλαν πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι τρεις υπολογιστές προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών, όπου ο τότε υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παραλάβει πρώτος τη λίστα, ενώ οι άλλοι δύο είχαν κατασχεθεί την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο Ιωάννης Διώτης, καθώς ήταν αυτοί που «άνοιξαν» το επίμαχο υλικό που έστειλαν οι γαλλικές αρχές στην Ελλάδα.

Τα μηχανήματα από το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από τον συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου όταν, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, έλαβε εντολή να δει το περιεχόμενο της λίστας και να εντοπίσει τις μεγαλύτερες καταθέσεις. Οι δύο από το ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχθεί το usb και, σύμφωνα με τον κ. Διώτη και τη δικηγόρο συνεργάτιδά του, να δημιουργηθεί αντίγραφό του.

Νέα κλήση σε Διώτη για κατάθεση

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της εξέτασης των μαρτύρων, καθώς η συνεργάτιδα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη δήλωσε πως ουδέποτε κατέστρεψε το stick, αλλά και πως δεν της ζητήθηκαν πληροφορίες για το πώς θα διαγραφεί το προηγούμενο αρχείο.

Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει προ ημερών ο Ιωάννης Διώτης και για το λόγο αυτό οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν τον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ σε νέα, η τρίτη κατά σειρά, κατάθεση, όπως και την κυρία Γαλάτεια Μανέ που τον είχε βοηθήσει στην αντιγραφή του υλικού.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο stick, η οποία επίσης διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνει πως η αλλοίωση δεν έγινε σε αυτό το αρχείο, το οποίο είχε παραδώσει ο κ. Διώτης στον κ. Βενιζέλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ