ΝΔ: Ικανοποιημένοι παρά τις ψυχρολουσίες στην Ευρώπη - iefimerida.gr

ΝΔ: Ικανοποιημένοι παρά τις ψυχρολουσίες στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα 24ωρο μετά τα διαδοχικά... κρύα ντους από από Φιγιόν, Μπαρόζο και Ρομπεί, στη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν ...ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του προέδρου του κόμματος στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τις θέσεις του κόμματος κι έμεινε σταθερός σ' αυτές, δείχνοντας ότι δεν υποχωρεί στις πιέσεις» δήλωσε σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε ότι, παρά τις δηλώσεις των Ευρωπαίων, το κλίμα στις συναντήσεις ήταν πολύ καλό, τόσο στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, όσο και στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο της Ε.Ε!!!

Η ηγεσία της ΝΔ επισημαίνει ότι «το διήμερο είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση και παράλληλα οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της ΕΕ». Ο Αντώνης Σαμαράς, στις συναντήσεις που είχε, ανέπτυξε την κριτική του για την αναποτελεσματικότητα της μνημονιακής πολιτικής, τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής της, παραθέτοντας και τα επίσημα στοιχεία. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις τις ΝΔ και να αιτιολογήσει την επίμονη άρνησή του στο μνημόνιο.

Είναι προφανές ότι στη Συγγρού θεωρούν ότι η πολιτική της σύγκρουσης με την κυβέρνηση θα φέρει πολιτικά οφέλη για το κόμμα τους καθώς ο κόσμος είναι εξοργισμένος από τα σκληρά οικονομικά μέτρα και γι αυτό θα στραφεί προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύουν επίσης ότι η άρνηση Σαμαρά να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των ξένων για συναίνεση θα εκτιμηθεί από τους ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ