Κουμανταρέας: Αν ήμουν σκηνοθέτης και ήθελα ηθοποιό για να κάνει τον ναζί, θα πρότεινα τον Σόϊμπλε - iefimerida.gr

Κουμανταρέας: Αν ήμουν σκηνοθέτης και ήθελα ηθοποιό για να κάνει τον ναζί, θα πρότεινα τον Σόϊμπλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας μιλάει στο Βήμα για το τελευταίο του βιβλίο «Θάνατος στο Βαλπαραίζο» και είναι καταπέλτης εναντίον της Γερμανίας, της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Υπήρχε μέχρι πρότινος κίνδυνος για μια γερμανική Ευρώπη. Βλέπω ότι Κάμερον και Ολάντ πιέζουν κι αυτοί από τη μεριά τους καθώς καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς μάχες αλλά με οικονομικά μέσα.

Από την άλλη έχουμε τον γερμανικό λαό που υπακούει πάρα πολύ σε ό,τι του λένε οι κυβερνώντες. Είναι έτοιμος να βυθιστεί σε ύπνωση, όπως έγινε επί Χίτλερ. Πιστεύω ότι οι νεότεροι Γερμανοί έχουν καταλάβει το τρομερό πράγμα που συνέβη στη χώρα τους, το οποίο πλήρωσαν χωρίς να φταίνε, και θα αντιδράσουν.

Σήμερα κανείς στην Ευρώπη δεν έχει ένα ανάστημα όπως του Βίλι Μπραντ. Η Μέρκελ έχει βέβαια έναν τσαμπουκά, σκληροπυρηνικό στο βάθος. Ο Ομπάμα και ο Πούτιν είναι πραγματικοί ηγέτες. Αν είμουν σκηνοθέτης και ήθελα έναν ηθοποιό να κάνει τον ναζί, θα πρότεινα στον Σόιμπλε να τον παίξει, νομίζω ότι είναι μια φυσιογνωμία που του ταιριάζει».

Ο Μένης Κουμανταρέας μιλάει αναλυτικά και για το νέο του βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου από τις εκδόσεις Πατάκη. Ηρωάς του είναι ο Ερικ Χόνεκερ, ο εξόριστος στη Χιλή ηγέτης της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ