Το μυστικό επιτυχίας του eBay: «Είδαμε το κινητό απλά ως μία οθόνη» - iefimerida.gr

Το μυστικό επιτυχίας του eBay: «Είδαμε το κινητό απλά ως μία οθόνη»

Το μυστικό επιτυχίας του eBay: «Είδαμε το κινητό απλά ως μία οθόνη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διευθύνων σύμβουλος του διάσημου eBay, Τζον Ντόναχι, αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η εταιρεία στην οποία βρίσκεται, έχει τζίρο 175 δισ. δολάρια, ήτοι σχεδόν το 20% του συνόλου της αξίας του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Όταν ανέλαβα στο eBay, το 2008, η εταιρεία είχε ήδη αρχίσει να θαλασσοπνίγεται. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να επανεφεύρουμε το eBay με τα δεδομένα της σημερινής τεχνολογίας», δήλωσε ο John Donahoe, σε συνέντευξή του στο Bloomberb.

Και πρόσθεσε πως για να το κάνει αυτό, έπρεπε να έρθει αντιμέτωπους με τους εχθρούς του, να συγκρουστεί: «Δεν έχεις άλλη επιλογή. Στην τεχνολογία, είτε τρως τα ίδια σου τα παιδιά είτε θα βρεθεί να το κάνει κάποιος άλλος για σένα. Έτσι διαλέξαμε το πρικρό ποτήρι και το ονομάσαμε: αλλαγή αντικείμενου. Στην αρχή δεν άρεσε σε κανέναν, αλλά αυτό μας επέτρεψε να επικεντρωθούμε στη επισκευή των θεμελιωδών της επιχείρησης, τα οποία άλλαξαν με όμορφο τρόπο τα τελευταία χρόνια».

Όσο για το τί είπαν οι επικριτές του: «''Ο κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να ψωνίσει μέσω μίας φορητής συσκευής, καθώς δεν είναι ασφαλής''. Εμείς είδαμε το κινητό απλά ως μία οθόνη».

Και καταλήγει ο Τζον Ντόναχι: «Δεν είχα φανταστεί ποτέ τη ριζική αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια: ο κόσμος αγοράζει 8.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα μέσω της εφαρμογής του eBay στα κινητά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ