Νέο πρόγραμμα προστασίας των ανήλικων χρηστών προωθεί το Facebook - iefimerida.gr

Νέο πρόγραμμα προστασίας των ανήλικων χρηστών προωθεί το Facebook

Νέο πρόγραμμα προστασίας των ανήλικων χρηστών προωθεί το Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ειδικό δίκτυο προστασίας για ανήλικους χρήστες ηλικίας 13 με 17 ετών , ούτως ώστε να προσωπικά τους δεδομένα να είναι ορατά μόνο από συνομήλικους χρήστες.

Σύμφωνα με το BBC η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα ανηλίκων δεν θα είναι ορατή σε ενήλικες μέσω της νέας υπηρεσίας αναζήτησης, του «κοινωνικού γραφήματος».

Όπως έγινε γνωστό, οι αναρτήσεις ανηλίκων στο Facebook, μέσω των οποίων μπορεί κάποιος χρήστης να προσδιορίσει την ηλικία αλλά και τον τόπο διαμονής τους, θα εμφανίζονται μόνο στον κύκλο των φίλων τους που ανήκουν στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ.

Με λίγα λόγια, προσωπικά δεδομένα για άτομα ηλικίας 13 με 17 ετών, θα είναι ορατά μόνο σε συνομήλικους φίλους τους.

Σε περίπτωση που κάποιος ενήλικας αναζητήσει - μέσω του «κοινωνικού γραφήματος» - κάποιο άτομο με τα χαρακτηριστικά «ελεύθερη γυναίκα ετών 17», το σύστημα θα του αποδώσει μηδενικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ