Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή των «Παραπολιτικών» στην «Αυγή» - iefimerida.gr

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή των «Παραπολιτικών» στην «Αυγή»

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή των «Παραπολιτικών» στην «Αυγή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του απάντηση στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» για την αγωγή εναντίον της «Αυγής» έδωσε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για «ομολογία διαπλοκής» καθώς την υπόθεση της αγωγής των «Παραπολιτικών» κατά της «Αυγής» ανέλαβε ως δικηγόρος ο Μάκης Βορίδης.

«Η αγωγή της εφημερίδας ''Παραπολιτικά'', με τον αφανή ιδιοκτήτη, κατά της εφημερίδας ''η Αυγή'', με δικηγόρο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Βορίδη, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως μια ευθεία πολιτική παρέμβαση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά εις βάρος της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως:

«Μετά την υπόθεση του κ. Μελισσανίδη που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ως υποψήφιος αγοραστής του ΟΠΑΠ και ο οποίος κατά περίεργη σύμπτωση έχει ως δικηγόρο τον κ. Φ Κρανιδιώτη, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, η επιλογή του κ. Βορίδη ως δικηγόρου των ''Παραπολιτικών'' σε μια τέτοιου είδους αγωγή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη σχέση της ΝΔ, και προσωπικά του πρωθυπουργού, με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παράλληλα, τονίζεται πως ο κ. Βορίδης «με την ιδιότητα του ως δικηγόρος στη συγκεκριμένη αγωγή δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο, αλλά συνολικά την κυβέρνηση».

«Θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε ως απλές συμπτώσεις τις σχέσεις συγκεκριμένων επιχειρηματιών με άτομα προερχόμενα από την κυβέρνηση και το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο. Τόσο η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και η εμπλοκή σε αυτή συνεργατών του κ. Σαμαρά, όσο και η αγωγή κατά της «Αυγής» καταδεικνύουν ότι οι προεκλογικές κορώνες του κ. Σαμαρά κατά της διαπλοκής απεδείχθησαν τόσο αληθινές όσο και οι αντίστοιχες περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ