Τελευταία η Ελλάδα στην Ευρώπη στις επενδύσεις για την αιολική ενέργεια - iefimerida.gr

Τελευταία η Ελλάδα στην Ευρώπη στις επενδύσεις για την αιολική ενέργεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, οι οποίες αξιοποιούν την αιολική ενέργεια κατατάχθηκε η Ελλάδα, με βάση τις επενδύσεις που έγιναν το 2012.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των διεθνών οργανισμών , η Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά παρουσίασε μόνο 117 Μεγαβάτ ενέργειας από νέες αιολικές επενδύσεις. Η χώρα μας διαθέτει μόλις το 1% της συνολικής νέας ισχύος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα,με βάση τις περσινές επιδόσεις της, υπολείπεται όλων των ευρωπαϊκών κρατών με σημαντική διείσδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και η γειτονική Τουρκία (με 506 νέα MW πέρσι) και η Ρουμανία με 923 MW κατέγραψαν εντυπωσιακά καλύτερη πορεία στο πεδίο των αιολικών επενδύσεων.

Ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη -μετά τη Σλοβενία και τη Σλοβακία- αρνητική απόκλιση από τους στόχους αιολικής ενέργειας, όπως αυτοί περιέχονται στα εθνικά σχέδια δράσης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ