Ξεφορτώνονται τα ελληνικά ομόλογα οι Γερμανοί - iefimerida.gr

Ξεφορτώνονται τα ελληνικά ομόλογα οι Γερμανοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την αρχική τους υπόσχεση να στηρίξουν την Ελλάδα με το να μην πουλήσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα, τόσο οι γερμανικές τράπεζες όσο και οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες φέρεται να «ξεφορτώνονται» τα ομόλογα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, δημοσιεύει σήμερα στοιχεία από εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες, πωλούν τα ελληνικά ομόλογα για 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αριθμός που πριν από ένα χρόνο ανερχόταν στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αλλά και οι γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με τους Financial Times της Γερμανίας, πούλησαν από τον Μάιο του 2010, το ένα τρίτο των ελληνικών ομολόγων, όπως προκύπτει από στοιχεία της γερμανικής Bundesbank.

Το γεγονός αυτό δυσκολεύει την πρόταση του γερμανού Υπουργού Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Οι ιδιώτες πιστωτές είναι λιγότεροι ενώ τα κρατικά ελληνικά ομόλογα κατέχουν κυρίως δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι γερμανικές κρατικές τράπεζες αλλά και η ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ