Sound Injections 4 - iefimerida.gr

Sound Injections 4

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπηδάνε από του πουθενά. Ο Balam Acab θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του στις 29/8 από την Tri Angle records. Ο Active Child στις 23/8 από την Lefse records. Ο πρώτος μόλις έδωσε για ακρόαση το «Oh, Why'», ένα άρτια μινιμαλιστικό και στοιχειωμένο ηλεκτρονικό μουσικό κομμάτι, ενώ ο Active Child συνεργάστηκε με τον How To Dress Well στο «Playing House» για κάτι που φαίνεται και ακούγεται σαν δημιουργία του HTDW!!!

Ο Vincent Caylet αφού έκανε στην άκρη τους Archers By The Sea, το γύρισε solo και σαν Cankun πειραματίζεται με τις tropical ψυχεδελικές κιθάρες, το kraut, τον «ήσυχο» θόρυβο και έφτιαξε ένα soundtrack για τον καύσωνα του καλοκαιριού που έρχεται. Με έναν ήχο που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τον Sun Araw, τον Ducktails και τον High Wolf, αλλά σε μια περισσότερο light και pop εκδοχή. Απλά θα ευχόσουν να βρίσκεσαι κάπου στην Καραϊβική -ή έστω, βρε παιδί μου, σε ένα νησάκι- και να το ακούς, παρά μέσα σε μια τσιμεντούπολη. Η ομώνυμη κασέτα του κυκλοφόρησε από την Not Not Fun σε έναν πολύ limited αριθμό.

Δεν τον έχουμε συνηθίσει σε τέτοια projects τον παραγωγικότατο κύριο Mark Maguire. Η συνεργασία του leader των Emeralds με τους Trouble Books οδήγησε ίσως στο πιο pop άλμπουμ που έκανε ποτέ στην καριέρα του. Τα kosmiche synths και τα έγχορδα του Maguire έρχονται σε αντίθεση με τα indie pop φωνητικά των Trouble Books, αλλά το αρμονικό δέσιμο που επικρατεί στο άλμπουμ μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό και χωρίς να ζορίζονται το πράγματα. Το «Trouble Books & Mark Maguire» ρέει αβίαστα, χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς, με όμορφες συνθέσεις και ωραία τραγούδια, με δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές οντότητες να συνεργάζονται άψογα χωρίς να θυσιάζει κανείς τον «ήχο» του!

Από Ρωσία μεριά έρχεται ο Snow Walls. Όταν άκουσα το κομμάτι του «Summer Bride» ξαφνικά το καλοκαίρι μετατράπηκε σε φθινόπωρο. Τη νύφη -παρότι καλοκαιρινή- την ένιωθα να κρυώνει και να μελαγχολεί, ακούγοντας αυτoύς τους πανέμορφους και ολίγον καταθλιπτικούς 2-step ήχους, αυτά τα αισθησιακά vocal samples που συνθέτουν τον εντελώς βρετανικό ήχο. Η θερμοκρασία έπεσε και για τρία και κάτι λεπτά ένιωσα ευτυχής που τελείωσε το καλοκαίρι!

http://soundcloud.com/tri_angle_records/balam-acab-oh-why

http://soundcloud.com/sound-injections/active-child-playing-house

http://soundcloud.com/cankun/i-know-you-love-to-dance

http://soundcloud.com/trblbks/song-for-reinier-lucassens

http://soundcloud.com/snow-walls/summer-bride

http://soundinjections.tumblr.com/archive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Blog Μουσική στήλη μουσική blogger .flp sound injections
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ