Με ένα απίθανο και πολύ γλυκό συνδυαστικό doodle, γιορτάζει η Google την ημέρα των ερωτευμένων αλλά και τα γενέθλια του Τζορτζ Φέρις, του Αμερικάνου μηχανικού που δημιούργησε την τεράστια ρόδα των λούνα πάρκ, γνωστή ως Ferris wheel
To doodle παρουσιάζει ένα πολύχρωμο λουνα πάρκ με μία καρδούλα στη μέση. Αν πατήσετε την καρδούλα κάτω στη μέση σας εμφανίζει κάθε φορά δύο διαφορετικά ζωάκια τα οποία ερωτεύονται κεραυνοβόλα και δείχνει σε ένα μικρό καρτούν την ιστορία τους.
Πάνω από τις ρόδες έχει έναν μεγεθυντικό φακό ο οποίος οδηγεί στα άρθρα που εξηγούν ποιoς ήταν ο Τζορτζ Ουάσινγκτον Γκειλ Φέρις, στον οποίο οφείλουμε τις μεγάλες ρόδες, σήμα κατατεθέν των λούνα πάρκ.
Γεννημένος στο Ιλινοις των ΗΠΑ ήταν γιος πιονέρων επιχειρηματιών, αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Νεβάδα, ακολουθώντας την οικογενειακή επιχείρηση. Έφυγε από τη Νεβάδα το 1875 για να καταταγεί στην στρατιωτική ακαδημία του 'Οκλαντ απ' όπου αποφοίτησε ένα χρόνο μετά. Επίσης το 1881 πήρε πτυχίο μηχανικού από το πολυτεχνικό ινστιτούτο του Τροί στη Νέα Υόρκη.
Το 1839 πήγε ξανά στο Σικάγο και συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό για νέους μηχανικούς, κατά τον οποίο έπρεπε να κατασκευάσουν ένα εντυπωσιακό δημιούργημα για να συμπεριληφθεί στο τοπικό λούνα παρκ, τόσο εντυπωσιακό που θα ξεπερνούσε ακόμα και τον πύργο του Άιφελ.
Οι διοργανωτές ήθελαν κάτι "πρωτότυπο, τολμηρό και μοναδικό και ο Φέρις παρουσίασε σχέδια για ένα τροχό απ' όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν όλη την πόλη σαν να βρίσκονταν στον πύργο του Άιφελ. Οι διοργανωτές φοβόντουσαν ότι κάτι τέτοιο θα είναι επικίνδυνο, ωστόσο ο Φέρις επέμενε και λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε με την έγκριση καταξιωμένων μηχανικών παίρνοντας έτσι και την έγκριση των διοργανωτών.
Στη συνέχεια κατάφερε να συγκεντρώσει 400.000 δολαρίων απο χορηγούς για το κόστος κατασκευής. Η ρόδα είχε 36 αμαξίδια, το καθένα εφοδιασμένο με 40 περιστρεφόμενες καρέκλες και μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι 60 άτομα, δίνοντας μια συνολική χωρητικότητα 2.160 ατόμων, ενώ για μία βόλτα 10 λεπτών το εισιτήριο ήταν 50 σεντς. Η ρόδα του είχε τεράστια επιτυχία μέχρι το 1906 που κατεδαφίστηκε.
Ο Φέρις πέθανε το 1896 λίγους μήνες μετά από τον πατέρα του. Στο Mercy Hospital στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια από τυφοειδή πυρετό.