Δύση και Ανατολή σχεδιάζουν το τέλος του Καντάφι - iefimerida.gr

Δύση και Ανατολή σχεδιάζουν το τέλος του Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη, δυτικές και ανατολικές χώρες συναντώνται σήμερα στο Άμπου Ντάμπι για να αποφασίσουν από κοινού τις λεπτομέρειες για την απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι και την επόμενη μέρα για τη Λιβύη.

ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, καθώς και συμμαχικές αραβικές χώρες όπως το Κουβέιτ, Κατάρ και Ιορδανία, έχουν ήδη συμφωνήσει για την οικονομική ενίσχυση των αντικαθεστωτικών από τον Μάιο. Στη σημερινή συνάντηση στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί θα κληθούν να παρουσιάσουν ένα λεπτομερές σχέδιο για την επόμενη μέρα της αποχώρησης Καντάφι.

Από κοινού το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης και οι δυτικοί σύμμαχοι, έχουν απορρίψει την κατάπαυση του πυρός αν αυτή δεν συνοδευτεί από αποχώρηση του Λίβυου ηγέτη. Ο Καντάφι φαίνεται ανυποχώρητος και πλέον πρέπει να βρεθούν νέες διαδικασίες για την απομάκρυνση του καθεστώτος και την λήξη των εχθροπραξιών.

«Η διεθνής κοινότητα ξεκινάει συζητήσεις για το πως θα μπορέσει να δρομολογηθεί το τέλος αυτής της κατάστασης στη Λιβύη» δήλωσε αμερικανός ακόλουθος της αποστολής της Χίλαρι Κλίντον, η οποία έφτασε χθες βράδυ στο Άμπου Ντάμπι για να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ