Metropolis: Πώς γυρίστηκε το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ [βίντεο] - iefimerida.gr

Metropolis: Πώς γυρίστηκε το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριακόσιες δέκα ημέρες γυρισμάτων, 60 ξενύχτια, 629 χιλιόμετρα φιλμ, 36.000 κομπάρσοι, 750 παιδιά, 200.000 κοστούμια, 3.500 ζευγάρια παπούτσια, 50 φανταστικά οχήματα, 500 ουρανοξύστες των 70 ορόφων: το Μετρόπολις είναι η πρώτη πραγματική κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας με ειδικά εφέ που χρησιμοποιούνταν για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τι συνέβαινε στα πλατώ γυρισμάτων της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας που χαρακτηρίστηκε ως έργο παγκόσμιας Μνήμης από την Unesco; Ένα ντοκιμαντέρ του Γάλλου Αρτέμ Ντεμενόκ ρίχνει φως στην αποκατάσταση του φιλμ.

Το ντοκιμαντέρ του Ντεμενόκ μαςε προσφέρει ένα πολύτιμο ταξίδι στις πρότερες εκδοχές του έργου του Φριτς Λανγκ, καθώς και των διαφόρων σταδίων αποκατάστασής του, από το Βερολίνο στο Παρίσι και από κει στο Μπουένος Άιρες.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα το βράδυ στο δορυφορικό κανάλι ARTE.

Για να δείτε το trailer, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ