Αιφνιδιαστική παραίτηση πέντε μελών του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ - iefimerida.gr

Αιφνιδιαστική παραίτηση πέντε μελών του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

Αιφνιδιαστική παραίτηση πέντε μελών του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην υποβολή της παραίτησής τους προχώρησαν αιφνιδιαστικά την Τρίτη, πέντε από τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν στην απόφαση αυτή προκειμένου να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης για την ανάδειξη νέας διοίκησης, έπειτα από τις καταγγελίες για τα αποθεματικά του ταμείου.

Τις παραιτήσεις των μελών Γ. Βλαβιανού, Ε. Δελβινιώτη, Α. Δεμερτζή και Π. Τσούτσια ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, μαζί και τη δική της.

Όπως σημειώνει η κυρία Σπανοπούλου «κύριος λόγος των παραιτήσεών μας συνοψίζεται στο γεγονός ότι μετά την επεισοδιακή γενική Συνέλευση της 23ης Ιουνίου 2012 κατά την οποία αμφισβητήθηκε η ικανότητα της Διοίκησής μας να προστατέψει και να διαχειριστεί τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ στις τραγικές για τη χώρα και το κοινωνικό ασφαλιστικό μας σύστημα συνθήκες ζητήθηκε από τις 4 ενώσεις τα μέλη των οποίων και μέλη του ΕΔΟΕΑΠ με αλλεπάλληλες προσκλήσεις να ορίσουν από κοινού ανεξάρτητη αρχή για τον πλήρη διαφανή και έγκυρα πιστοποιημένο έλεγχο της από εμάς διαχείρισης των αποθεματικών του ταμείου μας».

Παράλληλα, η μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ πρότεινε ως ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. την 27η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ