Mυστική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA στη Σαουδική Αραβία αποκαλύπτει το BBC - iefimerida.gr

Mυστική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA στη Σαουδική Αραβία αποκαλύπτει το BBC

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εν λόγω μυστική βάση λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας και από εκεί απογειώνονται τα λεγόμενα drones, δηλαδή τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα ρομπότ παρακολούθησης της CIA και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με αναφορές, τα αμερικανικά ΜΜΕ γνώριζαν εξαρχής την ύπαρξη της βάσης, χωρίς όμως ποτέ να κάνουν τον παραμικρό λόγο γι' αυτή.

Οι Times της Νέας Υόρκης δημοσίευσαν πολύ πρόσφατα σχετική αναφορά, θέτοντας τέλος στην «ανεπίσημη συμφωνία» ανάμεσα σε πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς να μην αποκαλύψουν την τοποθεσία της βάσης.

Οι εγκαταστάσεις της βάσης δημιουργήθηκαν με σκοπό την καταδίωξη μελών της αλ-Κάιντα στην αραβική χερσόνησο.

Η κατασκευή διατάχθηκε έπειτα από χτύπημα με πύραυλο στην Υεμένη το Δεκέμβριο του 2009. Ήταν το πρώτο χτύπημα που διατάχθηκε επί κυβέρνησης Ομπάμα, το οποίο κατέληξε σε μαζική σφαγή, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό πολιτών, ακόμη και γυναικόπαιδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ