Παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση - iefimerida.gr

Παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν διορθώσεις σε ορισμένα φορολογικά μέτρα, όπως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εστίαση, κάτι που αναμένεται να το ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Όπως αναφέρει το η «Ημερισία» στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει πως ειδική ομάδα εξετάζει την αποδοτικότητα σειράς μέτρων και ετοιμάζει πόρισμα που θα παραδώσει στο Μαξίμου και την τρόικα στα τέλη Φεβρουαρίου, ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο ΦΠΑ στην εστίαση, ο οποίος αυξήθηκε από το 13% στο 23% τον Σεπτέμβριο του 2011, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στον κλάδο χωρίς να βελτιώσει όπως αναμενόταν τις δημόσιες εισπράξεις, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για άλλες ρυθμίσεις, όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ