Εντυπωσιακά ρομποτ μποξερ παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως [βίντεο] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακά ρομποτ μποξερ παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Cloudrobot είναι μάλλον πολύ λάθος όνομα για το συγκεκριμένο προϊόν, αφού παραπέμπει σε χαριτωμένο παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για πανίσχυρα ρομπότ πυγμάχους με αποστολή να κατατροπώσουν το ένα το άλλο.

Το προϊόν δημιούργησαν έξι προγραμματιστές και μηχανικοί στη Βουδαπέστη και πρόκειται για ρομποτ ύψους 40 εκατοστών που κρύβει μέσα του 21 κινητήρες και ελέγχεται από ένα τσιπ AVR που τους επιτρέπουν να εκτελούν μια εκπληκτική σειρά κινήσεων με μεγάλη ακρίβεια. Οι κινήσεις τους περνάνε σε έναν υπολογιστή, που λειτουργεί ένα (προς το παρόν υπό διαμόρφωση) βιντεοπαιχνίδι – προσομοιωτή και οι γροθιές και τα μπλοκ γίνονται μέσω του παιχνιδιού το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα ρομπότ μέσω Bluetooth.

Ωστόσο παρά το βίαιο παιχνίδι, δε συντρέχει κίνδυνος βλάβης σε αυτά τα ακριβά μηχανήματα, αφού το μεταλλικό σώμα τους προστατεύεται από τα χτυπήματα με τα γάντια πυγμαχίας μάρκας Everlast, ενώ τα ίδια τα ρομπότ, σπάνια έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και οι πόντοι υπολογίζονται σε εικονικό περιβάλλον.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή ψάχνει για έναν Αμερικανό εταίρο για να τους βοηθήσει την παραγωγή και εμπορία των ρομπότ, ενώ η τιμή τους υπολογίζεται στα $ 300 ανά πυγμάχο ο οποίος μπορεί να έχει κάποιες αλλαγές στον τελικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ