Τρύπες στον κόκκινο πλανήτη ανοίγει το Curiosity αναζητώντας ενδείξεις νερού [εικόνα] - iefimerida.gr

Τρύπες στον κόκκινο πλανήτη ανοίγει το Curiosity αναζητώντας ενδείξεις νερού [εικόνα]

Το Curiosity ανοίγει τρύπες στον Άρη προς αναζήτηση νερού [εικόνα]p
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επιστήμονες της NASA δεν χρειάζεται να περιμένουν μέχρι το 2016 για να δουν τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, αφού το curiosity έχει αρχίσει ήδη να σκάβει το έδαφος του κόκκινου πλανήτη, σκάβοντας μία τρύπα 1,6 cm σε βάθος 6,4 cm στηνεπιφάνεια του Άρη.

Το Curiosity θα περάσει τις επόμενες ημέρες αναλύοντας τη σκόνη που έβγαλε από την τρύπα με την ελπίδα να βρει στοιχεία για νερό στον πλανήτη. Η ρηχή τρύπα σηματοδοτεί την πρώτη επιχείρηση γεώτρησης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στον Άρη και δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση: «Η κατασκευή ενός εργαλείου που θα αλληλεπιδρά δυναμικά με απρόβλεπτα πετρώματα στον πλανήτη Άρη απαιτεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών» εξήγησε ο Λουίζ Τζαντούρα, επικεφαλής μηχανικός του συστήματος του rover.

«Για να φτάσουμε στο σημείο να σκάψουμε αυτή την μικρή τρύπα σε ένα βράχο στον Άρη κάναμε οκτώ δοκιμές και περισσότερες από 1.200 τρύπες σε 20 τύπους πετρωμάτων στη Γη» Το rover δοκίμασε το τρυπάνι του σκάβοντας μία ρηχή τρύπα νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά τα δείγματα θα χρησιμοποιηθούν μόνο από τη δεύτερη, βαθύτερη τρύπα που έγινε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ