Κουβέλης: Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Κουβέλης: Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο

Κουβέλης: Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαβεβαίωση του ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος απέκλεισε την εκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε δύσκολες τις προϋποθέσεις συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της στελέχωσης του κράτους από πρόσωπα που θα επιλεχθούν με αμιγώς αξιοκρατικά κριτήρια.

«Κανένα αριστερό άλλοθι» δεν παρέχει η ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση δήλωσε ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έχει μπει ως «εγγυητής» της αξιοκρατίας στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν έφτασε η ΔΗΜΑΡ κοντά στην αποχώρηση της από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι η ΔΗΜΑΡ «επέλεξε την βολή της ελάσσονος αντιπολίτευσης», ενώ συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «εμείς δεν αποδεχθήκαμε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις για τις οποίες επέμενε η τρόικα και είχαν σχέση με τα εργασιακά ζητήματα. Είχαμε υπολογίσει όλα τα ενδεχόμενα», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για την πάταξη της γραφειοκρατίας, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι αν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες συγχωνεύσεις, καταργήσεις διοικητικών μονάδων και ακολουθηθεί η αξιολόγηση δομών και προσώπων, θα επέλθει η διοικητική μεταρρύθμιση, με την ολοκλήρωση της οποία θα έχουμε «αν όχι πάταξη, τουλάχιστον μεγάλο, πολύ μεγάλο περιορισμό της γραφειοκρατίας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τι ενδεχόμενο απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ