Γ. Παπανδρέου: «Αν θέλετε, βάζω υποθήκη το σπίτι στο Καστρί» - iefimerida.gr

Γ. Παπανδρέου: «Αν θέλετε, βάζω υποθήκη το σπίτι στο Καστρί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!» είπε χθες κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Ο εμπνευστής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τον τελευταίο καιρό σε μια σειρά ζητημάτων. Ο πρωθυπουργός άκουγε χωρίς να μιλά, μέχρι που ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στους «επιτρόπους»-ελεγκτές των υπουργείων. Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε να κρατήσει τον εκνευρισμό του και χτυπώντας δυνατά το χέρι στο τραπέζι διέκοψε τον κ. Παναγιωτακόπουλο: «Ως εδώ, Γιώργο!», είπε. «Τέρμα τα περί κατοχής, τέρμα τα περί Πινοσέτ!», για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!».

Σοβαρό επεισόδιο, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Γ. Παναγιωτακόπουλου, όταν το τελευταίος επανέφερε θέµα εγκατάστασης επιτρόπων της τρόικας στα υπουργεία και έθεσε ζήτηµα ξένης επικυριαρχίας, αλλά και µείωσης της εθνικής ανεξαρτησίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε σε έντονο ύφος στον Γ.Παναγιωτακόπουλο και χτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι του ζήτησε να ανακαλέσει αµέσως.

«Είµαι ο πρωθυπουργός της χώρας και απαιτώ να ανακαλέσεις αµέσως αυτά που είπες και που µε προσβάλλουν», φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ίδιος διέψευσε ότι υφίσταται τέτοιο ζήτηµα και ο κ. Παναγιωτακόπουλος όφειλε να δεχτεί τη διαβεβαίωσή του. «Ζητήσαµε τεχνική βοήθεια σε επίπεδο εµπειρογνωµόνων σε σχέση µε τη λειτουργία του κράτους».

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα στην τελική επεξεργασία και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος».

Ζήτησε από τα στέλεχη του κόμματος «να μείνουμε μέσα στους στόχους μας τους δημοσιονομικούς, της μείωσης του ελλείμματος, να πάρουμε μέτρα που ενισχύουν το αίσθημα δικαίου, που προστατεύουν τους αδύναμους, που επιμερίζουν τα βάρη με δίκαιο τρόπο και κατά το δυνατόν και αυτές οι αποφάσεις να μην αναστείλουν την αχτίδα φωτός στην αναπτυξιακή μας πορεία». Μάλιστα, επέμεινε για ακόμα μία φορά στη γραμμή «εθνικής συνεννόησης» και επανέλαβε την πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».

Επεσήμανε πως «τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δεν θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή, δεν θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας». Το ΠΑΣΟΚ -πρόσθεσε- πρέπει να είναι ο καταλύτης αυτών των αλλαγών, ενώ υπεραμύνθηκε και των πολιτικών κομμάτων που δέχονται επιθέσεις, τονίζοντας ότι «τα κόμματα είναι αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης επεσήμανε στην εισήγησή του: «Καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις. Αποφάσεις δύσκολες, που θα καθορίσουν την πορεία της πατρίδας μας για τα επόμενα χρόνια. Αποφάσεις που επιδιώξαμε και θα επιδιώξουμε να τις πάρουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση. Καλούμαστε, όλοι μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ενημέρωσαν οι κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημ. Ρέππας, Μιχ. Χρυσοχοϊδης, Λούκα Κατσέλη, Γιώργος Κουτρουμάνης. Σε αντίθεση με τις αντιδράσεις στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου άσκησαν μάλλον χλιαρή κριτική, ενώ ο κ.Σαλαγιάννης δήλωσε ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ