Ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα - iefimerida.gr

Ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετο με τις πρόσφατες κρίσεις αξιωματικών στην Πυροσβεστική είναι το ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωσή του τονίζει πως υπάρχει «σωρεία διαδικαστικών παραδοξοτήτων», ζητώντας από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «αξιωματικοί χωρίς επιτελική εμπειρία, τοποθετούνται σε κομβικές θέσεις του Αρχηγείου του Σώματος», ενώ τονίζει πως κατά τη διαδικασία «δεν λήφθηκε υπόψη το στοιχείο της αποφοίτησης από τη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας».

Δίδεται παράλληλα, για παράδειγμα συγκεκριμένη περίπτωση αξιωματικού που αποστρατεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου και στη θέση του επιλέχθηκε άλλος αξιωματικός, όμως την επομένη «ως εκ θαύματος, τόσο η απόφαση αποστρατείας, όσο και η απόφαση προαγωγής και τοποθέτησης των αξιωματικών εξαφανίστηκαν».

«Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η υπηρεσιακή ηγεσία του Π.Σ. καλούνται να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα καταθέσει πρόταση για την αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ