Τσαυτάρης: Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με διάλογο και όχι με εκβιαστικές κινήσεις - iefimerida.gr

Τσαυτάρης: Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με διάλογο και όχι με εκβιαστικές κινήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι λύσεις στα αγροτικά θέματα δεν δίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού διατύπωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προσπαθεί καθημερινά να λύσει ό,τι πρόβλημα μπορεί, στο μέτρο του εφικτού και του επιτρεπτού.

Ο κ. Τσαυράρης εγκαινίασε το περίπτερο του υπουργείου στην 8η διεθνή έκθεση κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας Zootechnia και επισήμανε πως οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν ότι το υπουργείο δεν περιμένει να κινητοποιηθούν για να καταπιαστεί με τα προβλήματά τους, είτε αυτά αφορούν τις ζωοτροφές είτε το ακριβό πετρέλαιο είτε τα συνταξιοδοτικά τους ζητήματα. «Αγωνίζεται κάθε μέρα για να τα λύσει, αλλά οι λύσεις δεν είναι εύκολες» σημείωσε.

«Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με διάλογο, κατανόηση και υπομονή και όχι με ανακρίβειες, ψεύδη και εκβιαστικές κινήσεις [...] Τα προβλήματα των αγροτών δεν μπορεί όλα να τα λύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Χρειάζεται συνεργασία με άλλα υπουργεία, το Οικονομικών, το Περιβάλλοντος (πχ, για τις αδειοδοτήσεις κτηνοτροφικών μονάδων) και το Κοινωνικής Ασφάλισης (για τις συντάξεις). [...]Οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους, γιατί [...] η γεωργία είναι ένας πυλώνας στον οποίο θέλουμε να πατήσουμε για να πάμε μπροστά [...]Είναι ο μόνος τομέας, μαζί με τον τουρισμό, που μπορεί να μας επιτρέψει γρήγορα να ορθοποδήσουμε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ανάγκη στροφής της Ελλάδας στη γεωργία ποιότητας και στην εφαρμογή πρακτικών καλλιέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, σημείωσε πως ό,τι σήμερα φαίνεται σαν πρόβλημα περιβάλλοντος, αύριο μπορεί να είναι πλεονέκτημα εισοδήματος. «Ο δρόμος αυτός (της ποιοτικής γεωργίας) είναι εφικτός, ο άλλος αδιέξοδος», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ