Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει χαμομήλι ελληνικής παραγωγής στην αγορά, καθώς οι αναγκαίες ποσότητες για να καλύψουν τη ζήτηση εισάγονται από την Αίγυπτο όπου η καλλιέργειά του καλύπτει τεράστιες εκτάσεις και εξάγεται κατά τόνους.
Σύμφωνα με το made in creta η εκτεταμένη καλλιέργεια χαμομηλιού στην Ελλάδα, παρά το ότι είχε δοκιμαστεί πιλοτικά δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ και η διαδικασία συνεργασίας με παραγωγούς είναι αρκετά μπλεγμένη.
Για να βρεθούν ανθοί ελληνικού χαμομηλιού πρέπει να υπάρξει ειδική συμφωνία με μεμονωμένο παραγωγό ο οποίος θα πάει, θα το μαζέψει και θα το αποξηράνει.
Στην αντίπερα όχθη στην Αίγυπτο υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις καλλιέργειας, με το εργατικό κόστος να είναι μηδαμινό με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να στρέφονται σε εκείνη την πλευρά της Μεσογείου για την εισαγωγή χαμομηλιού.
Το madeincreta μίλησε με ανθρώπους που ασχολούνται με την πώληση ή εμπορία βοτάνων οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι το 99,9% του χαμομηλιού στην αγορά είναι αιγυπτιακής προέλευσης.
Ο Νίκος Δοξαστάκης ιδιοκτήτη καταστήματος αναφέρει ότι δεν έχει ελληνικό χαμομήλι στο μαγαζί του και σημειώνει «Είμαστε ένα μικρό χωράφι ενώ η ζήτηση είναι τεράστια, για το χαμομήλι. Για να βρεις ντόπιο χαμομήλι ή πρέπει να έχεις βγει ο ίδιος στους αγρούς ή να το έχεις αγοράσει από άλλον. Και να το κάνει αυτό κάποιος βιοποριστικά, δε συμφέρει. Πρέπει να έχεις πολλά στρέμματα για να βγάλεις ορισμένα κιλά χαμόμηλο. Και αυτό οικονομικά δεν συμφέρει διότι είναι εξαιρετικά φτηνό ως προϊόν. Όλο το χαμομήλι της Ελλάδας - μη σας πω και της Ευρώπης είναι Αιγυπτιακό, και πολύ ποιοτικό».
Για την ιστορία το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βότανα της ελληνικής γης και φυτρώνει πραγματικά παντού.