Φόρο πολυτελείας εξετάζει η ΕΕ για τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους - iefimerida.gr

Φόρο πολυτελείας εξετάζει η ΕΕ για τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους

Φόρο πολυτελείας εξετάζει η ΕΕ για τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να επιβάλει «φόρο πολυτελείας» στα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη οικονομική ισότητα στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sportbusiness.com, η Κομισιόν μελετά την πρόταση της ερευνητικής ομάδας που έκανε έρευνα στα ποσά που δαπανούνται κάθε χρόνο για μεταγραφές από το 1995, όταν και εφαρμόστηκε ο νόμος Μποσμάν, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες που υπερβαίνουν σε έξοδα ένα συγκεκριμένο ποσό θα καλούνται να πληρώσουν μια «εισφορά ευ αγωνίζεσθαι».

Μάλιστα, η επιτροπή προτείνει αυτή η εισφορά να εισέρχεται σε ένα μηχανισμό αναδιανομής από τους πιο πλούσιους συλλόγους στους λιγότερο πλούσιους, προκειμένου να αποκατασταθεί κάποιο μέρος της... ισορροπίας του ανταγωνισμού.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, από το 1995-96 ως το 2010-11 ο αριθμός των μεταγραφών στην Ε.Ε. αυξήθηκε πάνω από το τριπλάσιο, φτάνοντας τις 18.039 από 5.735, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ ετησίως από 403 εκατ. ευρώ που ήταν το 1995-96.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ