ΔΗΜΑΡ: Να χορηγείται η ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Να χορηγείται η ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα

ΔΗΜΑΡ: Να χορηγείται η ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και με
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της χορήγησης ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα τάσσεται η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ παράλληλα τονίζει ότι όσες διατάξεις «περιστέλλουν ή και εξαφανίζουν το δικαίωμα θα μας βρουν αντίθετους».

Σε ανακοίνωση της, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι όσες αλλαγές γίνουν στο νόμο για την απόδοση ιθαγένειας θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της τόσο σε διατάξεις που θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν την χορήγηση της, όσο και και σε αυτές που θα υποβαθμίσουν τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα χρόνια παραμονής, η εργασία και η κοινωνική ασφάλιση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Οι όποιες αλλαγές στο νόμο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας πρέπει να είναι συμβατές με τη Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τα ισχύοντα σε χώρες της Ε.Ε.

Απαγορευτικές διατάξεις, οι οποίες περιστέλλουν ή και εξαφανίζουν το δικαίωμα θα μας βρουν αντίθετους. Αντίθετους θα μας βρουν και διατάξεις που υποβαθμίζουν τα αντικειμενικά τυπικά κριτήρια – χρόνια παραμονής, εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης – υπέρ αδιευκρίνιστων, όσο και επικίνδυνων «υποκειμενικών» αξιολογήσεων.

Ιδιαίτερα πρέπει να αναγνωρίζεται και να εξασφαλίζεται το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ