Ποια είναι η μυστική εξουσία του Ομπάμα την οποία δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια - iefimerida.gr

Ποια είναι η μυστική εξουσία του Ομπάμα την οποία δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιπλέον εξουσίες παραχωρήθηκαν στον Πρόεδρο Ομπάμα που του δίνουν τη δυνατότητα να διατάξει ανά πάσα στιγμή προληπτικά κυβερνο-χτυπήματα σε οποιαδήποτε χώρα, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, αναφέρουν ανώνυμες επίσημες πηγές μέσα από το Λευκό Οίκο στους Times της Νέας Υόρκης.

Τα ακαριαία κυβερνο-χτυπήματα θα εκτελούνται πλέον κατ' άμεσο τρόπο με διαταγή του Προέδρου, σε περιπτώσεις που υπάρχουν υποψίες ή σημάδια μείζονος ηλεκτρονικής απειλής.

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος εγκρίνει κάποιο χτύπημα, η κυβέρνηση θα επιτίθεται άμεσα στους εχθρούς πλήττοντάς τους με καταστροφικό κώδικα, ακόμη κι αν δεν έχει κηρυχτεί καν πόλεμος.

Η διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις αλλαγές στα πρωτόκολα αντίδρασης σε περιπτώσεις κυβερνο-απειλών παραμένουν άκρως απόρρητες, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το προληπτικό χτύπημα, για να εκτελεστεί, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από κάποιο μέλος του Κογκρέσου ή δικαστικό σώμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της κυβέρνησης, δεδομένου ότι τα κυβερνο-όπλα θεωρούνται εξίσου ισχυρά με τα πυρηνικά (καθώς είναι σε θέση να εξουδετερώσουν ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, το οικονομικό σύστημα και τα δίκτυα επικοινωνίας μιας χώρας), θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με απευθείας διαταγή του Προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ