Στην αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής προχωρά ο Δένδιας - iefimerida.gr

Στην αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής προχωρά ο Δένδιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δέχεται «πυρά» από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς για την αντιμετώπιση των τεσσάρων συλληφθέντων στην Κοζάνη, ο υπουργός Νίκος Δένδιας έδωσε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου, με το νομοσχέδιο που αποτελείται από έξι κεφάλαια και 58 άρθρα, είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των δύο Σωμάτων, η ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Οι ρυθμίσεις που προωθούνται με το σχέδιο νόμου αποβλέπουν μεταξύ άλλων:

  • Στην ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
  • Τη δημιουργία νέας Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών.
  • Στη δημιουργία των απαραίτητων διοικητικών μετασχηματισμών για να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.
  • Στη ριζική αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής προσπάθειας για περιορισμό των δομών της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να επηρεάζεται η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ