Το πρώτο βιβλίο του Arthur Conan Doyle εκδίδεται μετά από 130 χρόνια - iefimerida.gr

Το πρώτο βιβλίο του Arthur Conan Doyle εκδίδεται μετά από 130 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 130 χρόνια ανέκδοτο, κυκλοφορεί επιτέλους, το φθινόπωρο το πρώτο μυθιστόρημα του Sir Arthur Conan Doyle.

Η «αφήγηση του John Smith» (The narrative of John Smith) γράφτηκε από τον Conan Doyle όταν ήταν 23 χρονών και λίγα χρόνια πριν ο διάσημος συγγραφέας δημοσιεύσει την πρώτη του ιστορία με ήρωα τον Sherlock Holmes, το «Σπουδή στο Κόκκινο». Διηγείται την ιστορία ενός 50χρονου «ισχυρογνώμονα συνηθισμένου ανθρώπου» που μένει καθηλωμένος στο δωμάτιο του επειδή πάσχει από ποδάγρα και ξεδιπλώνει όλες του τις σκέψεις και τις απόψεις για θέματα που ποικίλουν από την θρησκεία στον πόλεμο και την λογοτεχνία μέσω από τις συζητήσεις του με όσους τον επισκέπτονται όπως ένας συνταξιούχο πρώην συνταγματάρχη και ένα παπαδοπαίδι.

«Όπως θα περιμένατε από τον δημιουργοί του Sherlock Holmes, υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με το χειρόγραφο.» είπε η Rachel Foss, ο επιμελητής των σύγχρονων λογοτεχνικών χειρογράφων στην Εθνική Βρετανική Βιβλιοθήκη που πρόκειται να εκδώσει το βιβλίο των 150 σελίδων το Νοέμβριο.

«Το έγραψε ανάμεσα στο 1883 και 1884, όταν προσπαθούσε να καθιερωθεί στο ιατρικό επάγγελμα αλλά και στη συγγραφή. Το έστειλε σε έναν εκδότη αλλά χάθηκε στο ταχυδρομείο έτσι αναγκάστηκε να το γράψει από την αρχή από μνήμης. Το χειρόγραφο που έχουμε είναι το μυθιστόρημα που έγραψε από μνήμης και σταματάει στο κεφάλαιο έξι.»

Το βιβλίο συνεχίζει η Foss είναι « χαλαρό όσον αφορά την πλοκή και τους χαρακτήρες» αλλά δίνει μια πρόγευση για τις ιστορίες του Sherlock Holmes που θα ακολουθήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ