«Σχέδιο Σκοτεινό Βουνό»: Ένα ιδιότυπο διεθνές δίκτυο ακτιβιστών - iefimerida.gr

«Σχέδιο Σκοτεινό Βουνό»: Ένα ιδιότυπο διεθνές δίκτυο ακτιβιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίπτουν την πεποίθηση που θέλει την πολυεπίπεδη κρίση της εποχής μας να συνοψίζεται σε μία σειρά από προβλήματα τα οποία απαιτούν απλές τεχνολογικές ή πολιτικές λύσεις... Οι ακτιβιστές του Dark Mountain Project ευαγγελίζονται τον «απο-πολιτισμό» της κοινωνίας και εκθέτουν το μανιφέστο τους:

«Πιστεύουμε πως οι ρίζες της κρίσης των σύγχρονων κοινωνιών εντοπίζονται στις "ιστορίες" που διηγούμαστε στους εαυτούς μας. Σκοπός μας είναι να προβληματίσουμε τις καθιδρυτικές ιστορίες που "υποστηρίζουν" τον πολιτισμό μας: το μύθο της προόδου, το μύθο του ανθρωποκεντρισμού, το μύθο του διαχωρισμού μας από τη "φύση". Αυτοί οι μύθοι είναι επικίνδυνοι επειδή ακριβώς έχουμε ξεχάσει ότι αποτελούν μύθους.

Θα επαναδιεκδικήσουμε το ρόλο της διήγησης ιστοριών και θα τον παλινορθώσουμε, όχι πλέον ως απλή ψυχαγωγία. Μέσα από ιστορίες υφαίνουμε την πραγματικότητα.

Τα ανθρώπινα όντα δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος αυτού του πλανήτη. Η τέχνη μας θα ξεκινήσει με την προσπάθεια να "βγούμε" από την ανθρώπινη "φούσκα". Προσεκτικά θα επανεμπλακούμε με τον μη ανθρώπινο κόσμο.

Δεν θα χαθούμε σε θεωρίες ή ιδεολογίες. Οι λέξεις μας θα είναι στοιχειακές. Θα γράψουμε βρωμίζοντας τα χέρια μας. Όχι ως κοσμοπολίτες.

Το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε, δεν είναι το τέλος ολόκληρου του κόσμου.

Μαζί θα βρούμε την ελπίδα πέρα από την ελπίδα, τα μονοπάτια που οδηγούν στον άγνωστο κόσμο που απλώνεται μπροστά μας».

Όποιος επιθυμεί να διερευνήσει αυτή την ιδιότυπη μορφή επανάστασης δίχως βία, αίμα και καλάζνικοφ, ας επισκεφτεί την ιστοσελίδα του δικτύου: http://dark-mountain.net/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ