CINETROLL: Ο Σταλόνε φύτεψε μια «σφαίρα στο κεφάλι» του και πέθανε εντελώς - iefimerida.gr

CINETROLL: Ο Σταλόνε φύτεψε μια «σφαίρα στο κεφάλι» του και πέθανε εντελώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος παρατηρεί τους γηραιούς σταρ της νιότης του να πέφτουν ένας ένας με χάρη κολομπίνας. Μετά τον Σβαρτσενέγκερ, ο Σταλόνε κι ο Τομ Κρουζ πιο κάτω κι απ' το δάπεδο.

Να φταίει ο καιρός; Να φταίει η κρίση; Να φταίνε τα γηρατειά; Το θέμα είναι πως μια φυλλοξήρα έχει πέσει πάνω στα πέταλα όλων των σούπερ σταρ των δεκαετιών 80 και 90 και γίνεται ο χαμός. Για τη νέα ταινία του Σβαρτσενέγκερ και τον εισπρακτικό της πάτο, σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα. Για τον Τομ Κρουζ και τον Σιλβέστερ Σταλόνε, διαβάστε παρακάτω.

Η ταινία που θριάμβευσε στο αμερικάνικο box office αυτή την εβδομάδα, η ρομαντική κωμωδία τρόμου «Αγάπησα ένα ζόμπι» δεν κατάφερε να μπει καν στην πεντάδα του ελληνικού box office συγκεντρώνοντας μόλις 4.205 θεατές. Είναι γεγονός πως σαν κινηματογραφικό κοινό δεν φημιζόμαστε για την συμπάθεια μας στο είδος του φανταστικού, δεδομένο που σε συνδυασμό με τις μετριότατες κριτικές και την πεσμένη κίνηση του τετραημέρου (μόλις 133.856 Έλληνες επέλεξαν να πάνε σε μια κινηματογραφική αίθουσα) την καταδίκασαν.

Από τα παράδοξα της εβδομάδας η εντυπωσιακή άνοδος του «Λίνκολν» από την 3η θέση που λανσαρίστηκε μόλις κυκλοφόρησε στην 1η και το συνεχόμενο ρεύμα του «Αν» που εξακολουθεί να κόβει αξιοσημείωτο αριθμό εισιτηρίων 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του στις αίθουσες, έχοντας φτάσει τα 519.858 σύνολο.

Ευχάριστα τα 4.660 εισιτήρια σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών για το πολύ καλό χιλιανό «No» που είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και δυσάρεστα τα μόλις 1.549 για το μεξικάνικο «Mετά τη Λουτσία». Καμία καταστροφή όμως δε συγκρίνεται με αυτήν του εμπορικού «Jack Reacher» με τον Τομ Κρουζ που με μόλις 3.873 εισιτήρια, παίζει και να είναι το μικρότερο άνοιγμα που έχει κάνει ποτέ ταινία του Τομ στην Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, η πρώτη πεντάδα του ελληνικού box office για την εβδομάδα που μας πέρασε διαμορφώθηκε ως εξής:

1.ΛΙΝΚΟΛΝ: 19.093 εισιτήρια (52.352 σύνολο)

2.ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ: 17.589 εισιτήρια

3.OI ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: 14.061 εισιτήρια (56.084 σύνολο)

4.DJANGO, Ο ΤΙΜΩΡΟΣ: 13.184 εισιτήρια (123.374 σύνολο)

5.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ARGO": 10.128 εισιτήρια (112.387 σύνολο)

Σε ένα από τα πιο μικρά σε εισπρακτικές αποδόσεις, αμερικάνικα τριήμερα της χρονιάς, λόγω και του «Superbowl» νικητές ανακηρύχτηκαν τα b movies. Ως τέτοιο, με κλασάτο περιτύλιγμα, ήθελε να πλασάρει και ο Σιλβέστερ Σταλόνε με τη νέα του ταινία «Bullet to the head», δηλαδή «Σφαίρα στο Κεφάλι». Θεωρητικά θα μπορούσε να το πετύχει με σκηνοθέτη τον ιδανικό στο είδος (τουλάχιστον κάποτε) Ουόλτερ Χιλ και κομιξάδικο νουάρ σεναριακό υλικό που βασίζεται σε αιματηρό cult graphic novel. Aμ δε.

Η ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 4,5 εκ. δολάρια. Τι σημαίνει αυτό; Τη χειρότερη εισπρακτική σούμα σε όλη την καριέρα του ηθοποιού μετά το «Nighthawks»του 1981 που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του και το χειρότερο φετινό άνοιγμα ταινίας σε πάνω από 2000 αμερικάνικες αίθουσες. Σε απλά ελληνικά, μιλάμε για το απόλυτο ολοκαύτωμα στο Αρκάδι. Πιο αναλυτικά, η πρώτη πεντάδα του box office στις Η.Π.Α για την εβδομάδα που μας πέρασε διαμορφώθηκε ως εξής:

1.ΑΓΑΠΗΣΑ ΕΝΑ ΖΟΜΠΙ: 20 εκ. δολάρια

2.ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ, ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ: 9,21 εκ. δολάρια (34,5 σύνολο)

3.ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ: 8,11 εκ. δολάρια (80,4 σύνολο)

4.ΜΑΜΑ: 6,73 εκ. δολάρια (58,3 σύνολο)

5.ZERO DARK THIRTY: 5,3 εκ. δολάρια (77,8 σύνολο)

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz, στο twitter ως klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ