Διάκριση ελλήνων αρχιτεκτόνων στο διαγωνισμό για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων - iefimerida.gr

Διάκριση ελλήνων αρχιτεκτόνων στο διαγωνισμό για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Διάκριση ελλήνων αρχιτεκτόνων στο διαγωνισμό για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ελληνική αρχιτεκτονική πρόταση απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε για τη μετατροπή του SILO (στο κεντρικό λιμάνι του ΟΛΠ στον Πειραιά) σε μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Aπό τα 89 αρχιτεκτονικά γραφεία από ολόκληρο τον κόσμο που έστειλαν τις προτάσεις τους διακρίθηκε αυτή των των αρχιτεκτόνων Ευάγγελου Αντωνόπουλου, Θάλειας Βέττα, Γιώργου Γαβαλά, Μαρίας Κυριακής Ρήγα, Αναστασίας Σταμούλη και Μαρίας Πυλαρινού.

Σύμφωνα με το tovima.gr στον χώρο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά δημιουργούνται τρία Μουσεία, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, το Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο Λιμένος και το Μουσείο Μετανάστευσης, καθώς και θεματικά Πάρκα με κτίρια και ελεύθερους χώρους. Με αυτόν τον τρόπο θα συνδεθεί η πόλη και το λιμάνι της, σε μία περιοχή με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η πρόταση του αρχιτέκτονα Ιλία Αντρέι από την Ρουμανία και το τρίτο αυτή των ελλήνων αρχιτεκτόνων Ιωάννη και Κωνσταντίνου Κίζη και Νικολάου Μπελαβίλα.

Το τέταρτο στις Ειρήνη Σακελλαρίδου, Μόρφω Παπανικολάου και Χρυσοκώνα Μαύρου. Και το πέμπτο στους πορτογάλους Τζόα Μαρία Βεντούρα Τριντάντε και Πατρίσια Μαρκές Κόστα.

Ο ΟΛΠ αποφάσισε πέρα από τα βραβεία και την εξαγορά των πέντε ανωτέρω μελετών που διακρίθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό, να αξαγοράσει ακόμη τέσσερις μελέτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ