Στημένα όλα: Euro, Mundial, Champions League - Τεράστιο κύκλωμα με 425 εμπλεκόμενους - iefimerida.gr

Στημένα όλα: Euro, Mundial, Champions League - Τεράστιο κύκλωμα με 425 εμπλεκόμενους

Στημένα όλα: Euro
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου εξιχνίασε η Europol, με την αποκάλυψη περίπου 400 στημένων παιχνιδιών σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Deutche Welle, σήμερα ελέγχονται αγώνες σε όλη την Ευρώπη στο διάστημα 2008-2011, μεταξύ των οποίων μάλιστα και αγώνες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καθώς και του Champions League, από τα οποία το κύκλωμα φέρεται να αποκόμισε κέρδη ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, η Europol κατά τις έρευνές της προχώρησε σε ταυτοποίηση 425 εμπλεκομένων προσώπων μεταξύ των οποίων βρίσκονται διεφθαρμένοι παράγοντες, ποδοσφαιριστές και διαιτητές από 15 χώρες, όπως η Ισπανία, η Mεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Τουρκία και η Ολλανδία.

«Για μας είναι σαφές ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση στημένων αγώνων όλων των εποχών», τόνισε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», σημειώνοντας όμως πως «οι αποκαλύψεις αυτές συνιστούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ