Τι επικίνδυνο κοινό έχουν τα iPhone με τα αεροσκάφη Boeing 787 [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι επικίνδυνο κοινό έχουν τα iPhone με τα αεροσκάφη Boeing 787 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μικρό επεισόδιο μεταξύ κατόχου συσκευής iPhone και της Apple στη Νέα Υόρκη έφερε στην επιφάνεια ένα σοβαρότατο θέμα ασφάλειας του καταναλωτή που είχε προκύψει και στο παρελθόν για να ξεχαστεί μερικά χρόνια αργότερα.

Η Shibani Bhujle, μάρκετινγκ μάνατζερ που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε πρόσφατα κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη υποστηρίζοντας ότι η iPhone συσκευή της ξαφνικά έλιωσε, ως συνέπεια υπερθέρμανσης, απελευθερώνοντας ένα βαθύχρωμο υγρό, με την Apple να αρνείται να αντικαταστήσει τη συσκευή.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου γίνονται αναφορές για υπερθέρμανση των μπαταριών συσκευών iPhone, όπως επίσης κι άλλων συσκευών άλλων εταιρειών, όπως η Nokia και Samsung.

Τόσο όμως το κατάστημα της Apple στην 9η λεωφόρο στο Μανχάταν όσο και το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας ενημέρωσαν την κάτοχο της προβληματικής συσκευής ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσουν σε αντικατάσταση, παρ' όλη την επικινδυνότητα του περιστατικού (ενδεχόμενη πρόκληση εγκαυμάτων).

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα smartphones, αλλά και πλήθος άλλων ηλεκτρονικών.

Ο συγκεκριμένος τύπος μπαταριών, παρ' όλο που η τεχνολογία τους έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, παραμένει σε μεγάλο βαθμό επιδεκτικός υπερθέρμανσης: το 2007 η εταιρεία Nokia υποχρεώθηκε να αποσύρει 46 εκατομμύρια μπαταρίες ιόντων λιθίου για κινητά τηλέφωνα έπειτα από αναφορές για υπερθέρμανση που οδήγησε ακόμη και σε εκρήξεις των συσκευών.

Το ίδιο συνέβη όμως και με τα περίφημα αεροσκάφη της Boeing τύπου 787 Dreamliner, τα οποία παρουσίασαν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας λόγω των περιστατικών πυρκαγιάς στους χώρους όπου βρίσκονταν εγκατεστημένες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Τι επικίνδυνο κοινό έχουν τα iPhone με τα αεροσκάφη Boeing 787 [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τι επικίνδυνο κοινό έχουν τα iPhone με τα αεροσκάφη Boeing 787 [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ iPhone μπαταρία Boeing 787 Dreamliner ιόντα λιθίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ