Οι «γαλάζιοι» εχθροί του Γιάννη Στουρνάρα - iefimerida.gr

Οι «γαλάζιοι» εχθροί του Γιάννη Στουρνάρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κριτική στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα εντείνεται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα εντός Νέας Δημοκρατίας.

Οι τελευταίες βολές προς το πρόσωπο του Τσάρου της ελληνικής οικονομίας εξαπολύθηκαν μόλις πριν από λίγα 24ωρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάκη Βορίδη, με αφορμή τα σενάρια και τις φήμες σχετικά με τη φορολογία στα ακίνητα.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο στόχος των γαλάζιων φυλών που έχουν ανοίξει μέτωπο με τον Υπουργό Οικονομικών είναι η προστασία της εκλογικής πελατείας τους, αλλά και η... ενοχοποίησή του για τα δεινά που έχουν συσσωρευθεί στη χώρα, εξαιτίας του μνημονίου.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα αναφέρει τις τέσσερις βασικές ομάδες που βρίσκονται σε «πόλεμο» με τον ισχυρό άντρα της ελληνικής οικονομίας. Πρώτοι και πιο μαχητικοί επικριτές του Γιάννη Στουρνάρα, είναι οι βουλευτές της αποκαλούμενης «λαϊκής δεξιάς», που εκτιμούν ότι ο Υπουργός Οικονομικών είναι «ξένο σώμα» στη Νέα Δημοκρατία και οι οποίοι εξέφραζαν εξαρχής την αντίθεσή τους να αναλάβει το νευραλγικό πόστο της οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι «λομπίστες» της κεντροδεξιάς παράταξης, δηλαδή βουλευτές που ανήκουν σε διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και με τον Στουρνάρα στο τιμόνι δυσκολεύονται να ελέγξουν τον οικονομικό σχεδιασμό.

Η τρίτη γαλάζια φυλή που εμφανίζει «εχθρική» στάση προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι οι «αναχρονιστές», στελέχη που αντιτάσσονται σε κάθε είδους μεταρρύθμιση που προσπαθεί να περάσει ο Τσάρος της οικονομίας, ενώ τέλος ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ανοίξει μέτωπο και με τους λεγόμενους «Καραμανλικούς», οι οποίοι του «χρεώνουν» τη δημόσια αναφορά του στο «δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ