Ερχονται αξιολόγηση -μετακίνηση για 2.000 δημόσιους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Ερχονται αξιολόγηση -μετακίνηση για 2.000 δημόσιους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα

Ερχονται αξιολόγηση -μετακίνηση για 2.000 δημόσιους υπάλληλοι που είναι σε διαθε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την άμεση μετακίνηση των 2.000 υπαλλήλων από υπουργεία που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς και της αξιολόγησης των ικανοτήτων των υπαλλήλων του δημοσίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλες οι διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα άμεσα θα ξεκινήσει και η εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, των οποίων οι δομές αναμένεται να μειωθούν γύρω στο 50%.

Οπως αναφέρει και το zougla,gr στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται ανακοίνωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, των κενών θέσεων στον δημόσιο τομέα, για τις οποίες οι 2.000 υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους και να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο.

Σε τρία επίπεδα η αξιολόγηση των υπαλλήλων

  • Προσωπικός φάκελος των υπαλλήλων με την καταγραφή πτυχίων, σεμιναρίων, δεξιοτήτων (χρήση Η/Υ, ξένες γλώσσες κλπ), τα οποία θα ελεγχθούν ενδελεχώς τόσο για τη νομιμότητά τους όσο και για την επικαιροποίησή τους.
  • Επαγγελματισμός των υπαλλήλων
  • Αποδοτικότητά των υπαλλήλων στη μέτρηση παραγωγικότητας. Μέτρηση που θα γίνεται κάθε χρόνο προκειμένου να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα.

Παράλληλα με την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα εφαρμοστεί πιστά και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, προκειμένου να εντοπιστούν και να απομονωθούν ή και να απολυθούν υπάλληλοι που θα διαπιστωθεί ότι απουσιάζουν αδικαιολογήτως από την εργασία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ