Τραβάνε το... σχοινί οι ναυτεργάτες - iefimerida.gr

Τραβάνε το... σχοινί οι ναυτεργάτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου δικαιωθούν φαίνεται πως έχουν πάρει ήδη οι ναυτεργάτες, που βρίσκονται σε απεργία, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Αρχικά, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, ο πρόεδρος της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, θεωρώντας ότι με αυτό θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Οι ναυτεργάτες ζητούν παράλληλα, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ