Δωρεά Μαριάννας Λάτση νέο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας - iefimerida.gr

Δωρεά Μαριάννας Λάτση νέο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές του 2014 αναμένεται να παραδοθεί στο ΕΣΥ το πρώτο στην Ελλάδα εξειδικευμένο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για καρκινοπαθείς, σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς που υπογράφηκε μεταξύ της κυρίας Μαριάννας Λάτση, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Παναγιώτη Μινογιάννη.

Η δωρεά αφορά στη χρηματοδότηση της ριζικής κτιριακής αναβάθμισης αλλά και της ενίσχυσης του εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ. Το 6ο Νοσοκομείο ΙΚΑ έχει ενταχθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στο πλαίσιο της αξιοποίησης των μονάδων υγείας του ΙΚΑ από το ΕΣΥ και λειτουργεί υποστηρικτικά προς το κεντρικό ογκολογικό νοσοκομείο.

Η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας αναμένεται ότι θα αποσυμφορήσει τις μακρές λίστες αναμονής των καρκινοπαθών για χημειοθεραπείες αλλά και για χειρουργικές επεμβάσεις. Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως.

Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς θα αναλάβει εκ μέρους της Δωρήτριας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η κυρία Λάτση αναφερόμενη στον σκοπό της δωρεάς δήλωσε: «Πριν από έξι χρόνια, ακριβώς τέτοια ημέρα, ο Νίκος Κούρκουλος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με περίσσια δύναμη και σθένος, δίδοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας. Μέσα από εκείνον, έζησα κι εγώ την αρρώστια, τη μεγάλη αγωνία, το κουράγιο που εναλλάσσεται με την απελπισία και την αισιοδοξία με τον φόβο, μέχρι να ξαναγίνουν ελπίδα για ζωή. Στη μνήμη του Νίκου, και με αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης στον αγώνα όλων όσοι υποφέρουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα, αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά στο αίτημα του νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» για τη χρηματοδότηση του έργου μετατροπής της πρώην ογκολογικής κλινικής του ΙΚΑ σε ένα πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, κ. Λυκουρέντζος, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς, υπογράμμισε «την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την πολύ σημαντική προσφορά» επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την προσωπική περιουσία της κυρίας Λάτση και όχι από την περιουσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ